Spring naar content

Wat te doen bij een tenniselleboog?

 

Wat te doen bij een tenniselleboog? - Fysiomore
Categorie: Fysiotherapie
Leestijd: 2 minuten
Datum: 20-08-2022

Een tenniselleboog is een overbelasting van de pezen die zorgen voor strekking van de pols en hand. Deze overbelasting ontstaat vaak doordat je een beweging herhaalt zoals poetsen, schilderen en in ongeveer 5% van de gevallen, met tennis. Wat een tenniselleboog precies inhoudt en wat je ertegen kunt doen vertellen we je in deze blog.

Wat is een tenniselleboog?

Bij een tenniselleboog zit de pijn aan de buitenkant van de elleboog, dit wordt ook wel laterale epicondyl genoemd. De medische benaming voor tenniselleboog is (epicondylitis lateralis), waarin ‘itis’ betekent dat er een ontsteking aanwezig is.

De pijn speelt vooral op wanneer de strekspieren van de pols aan de hand worden aangespannen. Dagelijkse activiteiten zoals dingen oppakken kunnen dan al erg pijn doen. In sommige gevallen straalt de pijn zelfs uit naar de onderarm en pols, en in enkele gevallen naar de buitenkant van de bovenarm en/of de schouder.

Behandelingen tegen een tenniselleboog

Er zijn verschillende behandeltechnieken om van je tenniselleboog af te komen. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

EPTE therapie

EPTE therapie is een innovatieve behandelmethode voor langdurige en slecht herstellende spier- en peesklachten. Met behulp van echobeelden, waarop je zelf kunt meekijken, brengt de fysiotherapeut een dunne naald in op de plaats van de ontsteking of overbelasting. Op het moment dat de naald zich op de juiste positie bevindt, wordt er stroom doorheen geleid. De elektrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot peesweefselherstel.  

Meer over EPTE therapie

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut je spieren triggert door middel van een speciale techniek. De spierverhardingen en verkrampingen zullen hierdoor snel en langdurig ontspannen. Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.  

Meer over Dry Needling

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een innovatieve behandelmethode waarbij de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden wordt. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich door je huid naar de plek waar de blessure aanwezig is. De geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het pijngebied, waardoor de pijn afneemt.

Meer over Shockwave therapie

Oefentherapie

Door oefeningen met de juiste uitvoering, frequentie en intensiteit uit te voeren, kunnen je pezen makkelijker herstellen en beter belastbaar worden. Werken aan gezonde pezen is belangrijk, want die zijn noodzakelijk om de krachten die je spieren leveren aan te kunnen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat oefentherapie een belangrijke bijdrage kan leveren in de strijd tegen je tenniselleboog.

Meer over Oefentherapie

Massage

Eén van de effecten van massage is de lokale doorbloeding stimuleren. Hierdoor kunnen voedingsstoffen gemakkelijker bij de juiste plek komen, wat het herstel kan bevorderen.

Denk jij dat je last hebt van een tenniselleboog? Bij Fysiomore staan we voor je klaar!

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*