Spring naar content

Fysiotherapie na operatie

Heb jij revalidatie nodig? Na een medische ingreep, ziekte of ongeval kan het nodig zijn om te revalideren. Met revalidatie wordt je zelfstandigheid opgebouwd, zodat je weer zo snel mogelijk op niveau kan functioneren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Revalidatie na een operatie of blessure - Fysiomore
Persoonlijke benadering
Geen wachtlijsten
In de avonduren en weekenden geopend

Fysiotherapie na een operatie nodig?

Bij Fysiomore kun je terecht voor revalidatie na een sportblessure of revalidatie na een operatie aan je rug of nek. Daarnaast zijn onze fysiotherapeuten van Fysiomore gespecialiseerd in het revalideren na corona (COVID-19), ofwel Long COVID. Onze fysiotherapeuten maken tijdens je herstel gebruik van de meest innoverende revalidatietechnieken en faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, Technogym fitnessapparatuur, EchografieEPTE therapieShockwave therapie en Dry Needling.

Orthopedische revalidatie

Wanneer je een operatie hebt ondergaan, bijvoorbeeld als je een nieuwe heup of nieuwe knie hebt gekregen, is het belangrijk om te revalideren. Aan de hand van orthopedische revalidatie, wordt de kracht, mobiliteit, belastbaarheid en stabiliteit van de spieren weer opgebouwd.

Revalidatie na meniscusoperatie

Wanneer je een gescheurde meniscus hebt, is het mogelijk dat je een operatie nodig hebt om deze scheur te hechten of om de meniscus te laten verwijderen. Voor het herstel na de meniscusoperatie kun je bij Fysiomore terecht voor medisch specialistische revalidatie die ervoor zorgt dat je jouw knie weer kunt belasten en optimaal kunt bewegen. Onze revalidatiespecialisten komen eventueel bij jou aan huis wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar een van onze locaties te komen.

Revalidatie voorste kruisband operatie

Heb je een gescheurde voorste kruisband gehad en ben je hieraan geopereerd of krijg je binnenkort een operatie? Bij Fysiomore werken gespecialiseerde fysiotherapeuten die jou helpen met de revalidatie van de voorste kruisband. Door middel van verschillende technieken zorgen we er samen voor dat jouw knie weer optimaal kan bewegen en dat je de dagelijkse bezigheden weer zo goed mogelijk kunt hervatten. Wacht je momenteel nog op je operatie? Ook dan kun je al terecht bij ons voor fysiotherapie!

Revalidatie nieuwe knie

Heb jij een nieuwe knie gekregen en wil je weer doorgaan met je dagelijkse bezigheden zoals je dat gewend was? Herstel na een knieprothese gaat gepaard met fysiotherapie. Met oefentherapie gaan we voor een verbetering in het algemeen functioneren, maar met name de mobiliteit en kracht van jouw knie zijn belangrijke aspecten. Onze fysiotherapeuten helpen jou graag verder met jouw revalidatie na een nieuwe knie. Wij komen eventueel ook bij jou aan huis, zodat je geen grote afstanden af hoeft te leggen.

Revalidatie nieuwe heup

Na een heupoperatie is het belangrijk om hier zo snel mogelijk van te herstellen met fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in revalidatie na een nieuwe heup. Zij gaan met jou aan de slag om jouw heup soepel en stabiel te maken, de omliggende spieren te versterken en een goede conditie op te bouwen. Het doel van de revalidatie is om jou je dagelijkse activiteiten weer als vanouds op te laten pakken. Onze fysiotherapeuten komen eventueel ook bij jou aan huis.

Revalidatie na operatie aan de rug of nek

Wanneer je een operatie aan je rug of nek hebt gehad is je lichaam minder belastbaar. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je bijvoorbeeld een rug- of nekhernia of kanaalstenose hebt gehad. Fysiotherapie is van belang om kracht op te bouwen, ervoor te zorgen dat de pijn sneller afneemt en het herstel van de rug- of nekoperatie sneller te laten verlopen. Onze fysiotherapeuten komen eventueel bij jou aan huis wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar een van onze locaties te komen.

Revalidatie na een sportblessure

Voor een echte sportliefhebber is er niets vervelender als een sportblessure. Een sportblessure is te herkennen aan pijn tijdens of na het sporten en pijn na een verzwikking of verrekking. Om de pijn te verminderen en zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan, is revalideren na een sportblessure van belang. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten maken met jou een behandeltraject op maat!

Revalidatie na corona (COVID-19)

Revalidatie na corona is dé oplossing om weer met meer energie in het leven te staan en zo ook de andere beperkingen n.a.v. Long COVID aan te kunnen pakken. Na een corona besmetting kun je veel klachten blijven ervaren, zoals aanhoudende benauwdheid, vermoeidheid, krachtverlies en conditieverlies. Dit zijn enkel nog de fysieke beperkingen van Long COVID. Deze klachten kunnen grote gevolgen hebben voor je dagelijkse activiteiten. Met het revalidatietraject van Fysiomore stelt onze fysiotherapeut een passende behandeling samen om jouw herstel te bespoedigen.

Corona revalidatieprogramma

Speciaal voor ex-coronapatiënten hebben wij het Corona revalidatieprogramma ontwikkeld. Tijdens het 12-weekse programma krijg je 2 tot 5 één-op-één behandelingen per week. Afhankelijk van je persoonlijk situatie vinden deze thuis of in de fysiotherapie praktijk plaats. In deze 12 weken heb je onbeperkt toegang tot de fitness, het verwarmde zwembad (Breda, Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer) en krijg je een persoonlijk voedingsschema.

Meer over het Corona revalidatieprogramma

Wordt revalidatie vergoed?

Fysiotherapie wordt vaak vergoed vanuit de basisverzekering als dit deel uitmaakt van een revalidatietraject na bepaalde operaties of behandelingen. Hiervoor heb je een chronische indicatie nodig. De vergoeding geldt vanaf de 21ste behandeling voor de aandoening. Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Deze berekening wordt per aandoening gemaakt. 

Voor jongeren tot 18 jaar zijn deze vergoedingen net anders. Bij een chronische indicatie worden alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Heb je geen chronische indicatie? Dan worden de eerste negen behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering en bij aanhoudende klachten, kan je nog een keer aanspraak maken op negen extra vergoedingen.  

Wil je zeker weten wat je vergoed krijgt, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar! 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*