Spring naar content

EPTE therapie

EPTE therapie is de nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

EPTE therapie behandeling voor spier- en peesklachten - Fysiomore
Nauwkeurige behandeling direct in pijngebied
Gezond weefsel wordt ontzien
Al na 3-5 behandelingen minder pijn

Wat is EPTE therapie?

EPTE therapie (Percutane Electrolyse Therapie) is een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten. Met behulp van echobeelden, waarop je zelf kunt meekijken, brengt de fysiotherapeut een dunne naald in op de plaats van de ontsteking of overbelasting. Op het moment dat de naald zich op de juiste positie bevindt, wordt er stroom doorheen geleid. De elektrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot peesweefselherstel.  

Voor welke klachten is EPTE therapie effectief? 

EPTE is zeer effectief bij mensen met (chronisch) ontstoken spieren of pezen. Een peesontsteking kan vaak langdurige pijn en beperkingen in het dagelijkse leven met zich meebrengen. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. Het is daarom belangrijk om niet langer dan 3 maanden met deze klachten rond te blijven lopen. Deze behandelmethode biedt bijvoorbeeld hulp bij: 

 • Schouderpees klachten 
 • Kniepees klachten 
 • Achillespees ontsteking 
 • Hielspoor 
 • Tenniselleboog 
 • Golfelleboog 
 • Hamstringblessure 
 • Slijmbeursontsteking 
 • Peesklachten en pijnlijke pezen 

Wat kan ik verwachten bij EPTE therapie?

De fysiotherapeut brengt de klachten in beeld en onderzoekt de pezen en spieren die de pijn veroorzaken. Vervolgens start de therapie en wordt door middel van echobeelden de naald op de juiste plaats ingebracht. Zodra de naald op de juiste plaats zit, wordt er hele lichte elektrische stroom doorheen geleid. Om het beste resultaat te bereiken past de fysiotherapeut gedurende de behandeling de hoeveelheid en intensiteit van de stroom aan. De elektrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. Zo verbeterd de bloedcirculatie en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Deze reacties stimuleren uiteindelijk de aanmaak van nieuw peesweefsel.  

Eén van onze speciaal opgeleide spier- en pees specialisten kan helpen met een effectieve combinatie van therapievormen. Bijvoorbeeld EPTE therapie gecombineerd met oefeningen om de pees weer goed belastbaar te maken. 

Is EPTE therapie pijnlijk?

Een EPTE therapie behandeling is niet pijnlijk. De naald is erg dun (vergelijkbaar met de naald bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het pijngebied. Hierdoor wordt alleen het te behandelen weefsel geraakt en wordt gezond weefsel ontzien. Je ervaart slechts lokaal een licht onaangenaam gevoel. De duur van de behandeling hangt af van de klachten die je hebt. 

De voordelen van EPTE therapie

 • Een nauwkeurige behandeling direct in pijngebied 
 • Het gezonde weefsel wordt ontzien 
 • Door begeleiding van Echografie is de foutmarge nihil 
 • Na 3-5 behandelingen al minder pijn 
 • De behandeling is pijnloos, kans op lokaal en licht onaangenaam gevoel 
 • De genezingskracht van je lichaam wordt snel en effectief geactiveerd 

Wordt EPTE therapie vergoed?

EPTE therapie is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling door je verzekeraar vergoed. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*