Spring naar content

Sportfysiotherapie

Ben jij op zoek naar sportfysiotherapie? Niets is zo vervelend als een blessure waardoor je je sport of dagelijkse werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in fysiotherapie bij diverse sporten en begeleiden je tijdens het herstel!

 

sportfysiotherapie
Persoonlijke benadering
Gespecialiseerde sportfysiotherapeuten
In de avonduren en weekenden geopend

Sportfysiotherapie nodig?

De sportfysio van Fysiomore staat voor je klaar bij al jouw blessures. Onze gespecialiseerde therapeuten richten zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Zij weten wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe je geblesseerd kan raken. Zij begrijpen waarom sport belangrijk voor je is en door het maken van een behandelplan op maat zorgen zij ervoor dat je zo snel mogelijk weer herstelt.  

Voor wie is sportfysiotherapie? 

Naast fanatieke sporters behandelen onze sportfysiotherapeuten ook kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en kinderen, waarbij sport wordt ingezet als onderdeel van therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken.  

De meest voorkomende sportblessures

 • Tenniselleboog 
 • Liesblessure 
 • Knieblessure 
 • Hamstringblessure 
 • Polsblessure 
 • Verzwikte enkel 
 • Achillespeesblessure 
 • Hielspoor 
 • Ontsteking in de schouder 
 • Zweepslag in de kuit 

Wat kan ik verwachten tijdens sportfysiotherapie? 

Een behandelplan of revalidatieschema dat onze sportfysiotherapeut voor je opstelt is afgestemd op jouw mogelijkheden, maar ook op de sport die je beoefent. De sportfysio kijkt naar je motoriek en analyseert de blessure die ontstaan is. Een aantal aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen die in relatie staan met jouw sport worden in behandeling betrokken. Ook kan een sportfysiotherapeut ervoor kiezen om speciale technieken toe te passen, zoals Medical Taping, Dry Needling, Echografie, Shockwave therapie of EPTE therapie. Tevens is het mogelijk om fysiotherapie in het water te krijgen. Een behandelplan wordt altijd uitgebreid met je besproken, zodat je precies weet wat je tijdens het traject kunt verwachten. 

Wat kun je met sportfysiotherapie bereiken? 

 • Minder of geen lichamelijke klachten 
 • Sterkere spieren 
 • Verbeterde conditie 
 • Fitter gevoel 
 • Verminderde kans op terugkeer van een sportblessure 

EPTE therapie tegen slecht herstellende peesklachten - Fysiomore

Sportblessure programma

Speciaal voor mensen met een sportblessure heeft Fysiomore een programma ontwikkeld. Je klachten worden onderzocht en er wordt een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld. Het behandelplan bestaat uit lokale behandelingen zoals een massage, Dry Needling, Medical Taping, en/of koude/warmte therapie. Het programma bevat naast behandelingen ook actieve revalidatie/trainingen onder begeleiding van de sportfysiotherapeut in de fitness. Het gehele programma zal 8 weken duren. 

Meer over het sportblessure programma

Wordt sportfysiotherapie vergoed?

Sportfysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering m.u.v. mensen met een chronische aandoening. Behandelingen voor sportfysiotherapie worden meestal uit het aanvullende pakket van je zorgverzekering vergoed. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.  

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Onze sportfysiotherapeuten

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*