Spring naar content

Oefentherapie Cesar

Ervaar je lichamelijke klachten door een verkeerde houding of beweging? Door Oefentherapie Cesar kunnen de klachten verdwijnen, verminderen of zelfs voorkomen worden. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Oefentherapie Cesar bij klachten aan houding of door beweging - Fysiomore
Persoonlijke benadering
Gespecialiseerde Oefentherapeuten
Vermindering van klachten

Wat is Oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar, ook wel Cesartherapie genoemd, is gericht op het doen verdwijnen, verminderen en/of voorkomen van klachten. Klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding of beweging, maar kunnen ook veroorzaakt worden door een bepaalde afwijking of ziekte. Tijdens de behandeling zal het verbeteren van je houding en de manier van bewegen centraal staan. Hierbij wordt gekeken naar je dagelijkse leven, zodat de oefentherapeut/Cesartherapeut een passend behandelplan kan opstellen.  

Voor wie is Oefentherapie Cesar? 

Oefentherapie Cesar kan ingezet worden bij iedereen die (pijn)klachten en houdings- of bewegingsproblemen ervaart. Denk hierbij aan volwassenen, kinderen, sporter, zwangere vrouwen en mensen met een lichamelijke handicap of psychische klachten. Klachten die een oefentherapeut behandeld zijn onder andere: 

 • Nek-, schouder- en rugklachten door een verkeerde houding of beweegprobleem 
 • Klachten die voorkomen uit werk, sport of hobby 
 • Spannings- en stressklachten 
 • Neurologische klachten zoals een hernia of carpaal tunnelsyndroom 
 • Klachten door een aangeboren afwijking zoals scoliose 
 • Klachten aan gewrichten door bijvoorbeeld reuma en artrose 
 • Revalidatie na een ongeval of heupoperatie 
 • Verbetering van de motoriek van kinderen 
 • Bekkeninstabiliteit 

Wat kan ik verwachten tijdens Oefentherapie Cesar?

Tijdens oefentherapie Cesar wordt er gebruikgemaakt van een motorisch leerproces om nieuwe houdings- en beweeggewoonten aan te leren. Het doel hiervan is om bewust met je houding en beweging om te gaan zodat je deze nieuwe gewoonten uiteindelijk automatisch uitvoert. Er wordt tijdens de behandeling weinig tot geen apparatuur gebruikt omdat het belangrijk is dat je na de behandeling zelf in staat bent om de klachten onder controle te houden. De oefeningen die je krijgt zijn functioneel en praktisch zodat ze makkelijk toepasbaar zijn in je thuis- of werksituatie. Dit zorgt voor een grotere zelfredzaamheid waardoor klachten minder snel terugkomen. 

De voordelen van Oefentherapie

 • Minder pijn 
 • Betere houdingen en bewegingen 
 • Realisatie waar de klachten vandaan komen, waardoor ze voorkomen kunnen worden 
 • Oefeningen die praktisch bruikbaar zijn 
 • Zelf in staat om de klachten onder controle te houden 

Wordt Oefentherapie Cesar vergoed?

Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit de basisverzekering, mits je een chronische aandoening hebt die op de chronische aandoeningenlijst staat. Hierbij geldt dat de therapie vanaf de 21ste behandeling vergoed wordt. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*