Spring naar content

Wat is een golferselleboog?

 

Wat is een golferselleboog? - Fysiomore
Categorie: Fysiotherapie
Leestijd: 2 minuten
Datum: 10-09-2022

Heb jij weleens meegemaakt dat je een hele dag hebt lopen klussen of zwaar hebt getild en dat je de dagen erop veel last krijgt van je elleboog? Grote kans dat het om een golferselleboog gaat. Elleboogklachten komen stiekem vaak voor onder onze patiënten. Niemand weet echt waar ze vandaan komen en hoe je ermee omgaat. In deze blog worden de klachten, oorzaken en de behandeling beschreven.

Wat is een golferselleboog?

Bij een golferselleboog zijn de pezen aan de binnenzijde van de elleboog overbelast. Deze pezen horen bij de spieren die pols en vingers buigen, bij een vuist maken zijn deze aan het werk. De pijn ervaar je vooral aan de binnenzijde van de elleboog, maar kan ook uitstralen naar je onderarm en pols. Deze klachten ontstaan voornamelijk als je de buigspieren van de pols en de hand aanspant, bijvoorbeeld bij het optillen van iets. Als je klachten ervaart aan de buitenzijde van de elleboog, dan wordt er gesproken van een tenniselleboog.

Wat kan je doen aan een golferselleboog?

Een heel simpele oplossing die vaak goed helpt, is rust. Met rust kunnen de pezen herstellen en worden ze niet constant belast, dat vindt een pees niet fijn als die al overbelast is. Wanneer de pijn en klachten minder zijn, is het belangrijk niet meteen terug te gaan naar de oude activiteiten. Bouw het rustig op en neem rust momenten. Een pees heeft tijd nodig om zichzelf aan te passen aan het werk en om de belasting te verwerken.

Als de klachten maar niet weg willen trekken, is het volgen van fysiotherapie een verstandige stap. Wij kunnen helpen met het in kaart brengen van activiteiten die de klachten kunnen onderhouden en helpen met het verminderen van de klachten. Met behulp van Echografie, Dry Needling, EPTE therapie, Shockwave therapie en training maken wij een einde aan vrijwel iedere spier- en peesklacht.

Denk jij dat je last hebt van een golferselleboog? Bij Fysiomore staan we voor je klaar!

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*