Spring naar content

Tennisarm

 

Tennisarm - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm of tenniselleboog, ook wel Epicondylitis Lateralis genoemd, komt niet alleen voor bij tennissers. Deze klacht heeft zijn naam te danken aan de backhand-beweging bij tennis. Tijdens deze beweging komt er spanning op de pezen en spieren van de elleboog, waardoor er klachten aan de polsstrekkers kunnen ontstaan. De belangrijkste oorzaak van de tennisarm is overbelasting van de spieren en pezen. Deze overbelasting wordt veroorzaakt door een aantal bewegingen die veel herhaald worden, denk hierbij aan computerwerk, zagen of schilderwerkzaamheden. Bij acuut letsel reageert het lichaam middels een ontstekingsreactie. Klachten die voorkomen bij een tennisarm of tenniselleboog zijn onder andere:

  • Pijn en irritatie rondom de buitenste botknobbel van de elleboog
  • Uitstralende pijn die voelbaar is in de onderarm en mogelijk tot in de middel- en ringvinger
  • Pijn is voelbaar tijdens achterover buigen/strekken van de pols

De behandeling van een tennisarm

Er zijn verschillende behandelmethoden om van je tennisarm klachten af te komen. De meest bekende methode is rust in combinatie met medicatie. De klachten kunnen hierbij verdwijnen in een periode variërend van enkele weken tot 12 maanden. Een andere methode is fysiotherapie.

Fysiotherapie bij een tennisarm

Onze fysiotherapeut kan door mobiliserende en/of manipulerende technieken toe te passen de mobiliteit van de elleboog vergroten. Daarnaast zijn er verschillende behandelmethoden die onze fysiotherapeut kan toepassen om de klachten lokaal te behandelen. Denk hierbij aan rektechnieken, EPTE therapie, Shockwave therapie, Medical Taping of massage technieken.

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*