Spring naar content

Kinderoefentherapie Cesar Breda

Onze gecertificeerde kinderoefentherapeut Cesar van Fysiomore Breda kan jouw kind helpen om de beweging en ontwikkeling op spelenderwijs te stimuleren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Kinderoefentherapie Cesar bij Fysiomore Breda
Persoonlijke en speelse benadering
Gespecialiseerde kinderoefentherapeut Cesar
Altijd een behandelplan op maat

Waarom kinderoefentherapie Cesar?

Ben jij op zoek naar kinderoefentherapie Cesar? Dan ben je bij Fysiomore Breda aan het juiste adres! Onze kinderoefentherapeut in Breda is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van kinderen en weet welke klachten veel voorkomen in welke leeftijdscategorie. Zij observeert, onderzoekt en behandelt klachten, maar geeft ook voorlichting en advies aan ouders of bijvoorbeeld de leerkracht. In vrolijke oefenruimtes en met behulp van speciaal voor hen ontworpen oefenmateriaal, leren kinderen (weer) wat goed en gezond bewegen is. Dit alles gebeurt op een speelse manier!

Voor wie is kinderoefentherapie Cesar?

Kinderoefentherapie Cesar is geschikt voor alle kinderen met motorische problemen die een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren. Bij jonge kinderen kun je denken aan niet kunnen omrollen, kruipen en lopen. Bij basisschoolkinderen is dit bijvoorbeeld het niet goed mee kunnen komen met buitenspelen, de gymles of de zwemles. Daarnaast kunnen er problemen zijn met andere vaardigheden zoals schrijven, knutselen of aan- en uitkleden. Soms blijven kinderen zonder duidelijke reden achter op leeftijdsgenoten door een afwijkende ontwikkeling. Denk hierbij aan DCD, NLD, ADHD en dyslexie.

Wat kan je verwachten tijdens kinderoefentherapie Cesar?

Na aanmelding wordt een motorisch onderzoek afgenomen. De kinderoefentherapeut kijkt naar de motorische ontwikkeling van je kind, met als achtergrond de voorgeschiedenis en hulpvraag. De onderdelen van de motoriek die aan bod komen zijn:

  • Evenwicht
  • Grove motoriek
  • Fijne motoriek
  • Oog/hand coördinatie
  • Schrijven
  • Lichaamsschema
  • Ruimtelijke oriëntatie
  • Houding

Tijdens het onderzoek krijgt onder kinderoefentherapeut een eerste indruk van het gedrag van je kind. Factoren als concentratie, impulsiviteit en faalangst worden hierbij geobserveerd. Van belang is ook de leerstrategie van het kind. Op deze manier kan de kinderoefentherapeut beoordelen wat de mogelijkheden van je kind zijn en waar de problemen liggen. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, zo nodig in overleg met andere disciplines. In fases wordt er gewerkt aan de spieren, het evenwicht en aan de grove en fijne motoriek. Het doel van de behandeling is het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden van je kind in zijn/haar eigen sociale en fysieke omgeving. Plezier in bewegen staat daarbij voorop!

Wordt kinderoefentherapie Cesar vergoed?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruikmaken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Ben je aanvullend verzekerd? Dan bestaat de mogelijkheid om een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering toch vergoed te krijgen. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Onze kinderoefentherapeut Cesar

bol_strepen

Onze fysiotherapie praktijken met kinderoefentherapie Cesar

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*