Spring naar content

Fysiotherapie bij fibromyalgie

Ervaar jij moeilijkheden in het dagelijks leven door Fibromyalgie? Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen bij het vinden van een balans tussen bewegen en rust. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Fysiotherapie bij fibromyalgie voor pijn vermindering - Fysiomore
Persoonlijke benadering
Gespecialiseerde fysiotherapeuten
Hydrotherapie in verwarmd water

Fysiotherapie bij Fibromyalgie nodig?

Bij fibromyalgie heb je langdurige (chronische) pijn in je spieren en bindweefsel. Fibromyalgie is helaas niet te genezen, maar juist daarom is het van belang dat je zelf leert wat de ziekte inhoudt, wat de mogelijkheden zijn, hoe klachten en symptomen te verlichten zijn en welke zorgverleners ingeschakeld kunnen worden. Fysiotherapie kan je hierbij helpen!

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van langdurige pijn in je spieren en bindweefsel. Klachten zijn vaak per persoon verschillend. De meest voorkomende klachten die bij fibromyalgie kunnen voorkomen zijn:

 • Stijfheid
 • Vermoeidheid
 • Psychische klachten (depressieve gevoelens, angsten, concentratieproblemen)
 • Krachtverlies
 • Slaapstoornissen
 • Stemmingswisselingen

Meer over fibromyalgie

Voor wie is fysiotherapie bij Fibromyalgie?

Fysiotherapie is voor iedereen aan te raden die last heeft van fibromyalgie symptomen. Voor iedere fibromyalgie patiënt is het belangrijk om regelmatig te bewegen, dit kan onder begeleiding van een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Wat kan ik verwachten tijdens fysiotherapie bij Fibromyalgie?

Fysiotherapie bij fibromyalgie is vooral gericht spierversterking of houdingcorrectie. Samen met de fysiotherapeut ga je aan de slag om een goede balans te vinden tussen bewegen en rust nemen. Bewegen zorgt voor een vermindering van de pijn en stijfheid. Er kan gekozen worden om een massage, andullatietherapie of hydrotherapie toe te passen. 

De voordelen van fysiotherapie bij Fibromyalgie

 • Functies van sieren en gewrichten zo optimaal mogelijk houden 
 • Chronische fibromyalgie klachten verminderen 
 • Zo lang mogelijk zelfstandig functioneren 
 • Vermoeidheid onder controle krijgen 
 • Verbetering van evenwicht, stijfheid en spasticiteit 

Hydrotherapie bij Fibromyalgie

Hydrotherapie bij Fibromyalgie is een vorm van fysiotherapie, maar dan in een verwarmd zwembad. Het warme water van 31 graden Celsius zorgt ervoor dat de zwaartekracht minder grip heeft, waardoor bewegen makkelijker gaat. Daarnaast is het een goede en veilige manier om te bewegen zonder dat je gewrichten te veel belast worden en werkt de therapie ontspannend waardoor de klachten zullen verminderen. Onze clubs in Breda, Dongen, Oosterhout en Raamsdonksveer beschikken over een verwarmd zwembad van 31 graden Celsius. Het zwembad in Raamsdonksveer is voorzien van een rolstoelhelling en speciale hydrostoel. 

Meer over hydrotherapie

Andullatietherapie bij Fibromyalgie

Andullatietherapie bij Fibromyalgie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een soort massagematras. Tijdens de behandeling voel je warmte via infraroodstraling en ontspannende trillingen in het lichaam. Infraroodstraling bestrijdt de pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren. Door de trillingen wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd. De massage gebeurt in een ontspannen, liggende positie op een speciaal matras en duurt 15 tot 30 minuten.

Meer over andullatietherapie

Massage bij Fibromyalgie

Een massage kan ingezet worden om pijn bij fibromyalgie te verlichten. Tijdens de massage wordt er gewerkt aan pijnbestrijding, ontspanning en stimulatie van het bindweefsel. Daarnaast stimuleert een massage de opname van zuurstof, waardoor er minder snel verzuring optreedt. Voordelen van een massage bij fibromyalgie zijn:

 • Vermindering van pijn in de spieren
 • Verhoging van serotonine, wat een rol speelt bij de verwerking van pijnprikkels
 • Daling van stresshormonen
 • Verbetering van het slaappatroon
 • Verbetering van het algehele gevoel van welzijn

Word fysiotherapie bij Fibromyalgie vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*