Spring naar content

Zwanger en Fit

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om lichamelijk fit te blijven. Sporten tijdens de zwangerschap is daarom goed voor je gezondheid. Meld je aan!

 

Zwanger en Fit - Sporten tijdens de zwangerschap - Fysiomore
Lichamelijk fit tijdens de zwangerschap
Voorbereiding op de bevalling
Verwarmde yogazaal en zwembad

Over Zwanger en Fit

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam, daarom is het belangrijk om lichamelijk fit te blijven. Dit kun je doen door middel van te sporten tijdens je zwangerschap. De Zwanger en Fit cursus is ontwikkeld om naast fysiek ook mentaal voorbereid te zijn op je zwangerschap en de bevalling. De cursus duurt 15 weken. 

Voor wie is Zwanger en Fit?

Zwanger en fit is voor iedere zwangere vrouw die wil werken aan haar lichamelijke gezondheid en graag wil sporten tijdens de zwangerschap. Je kan deelnemen aan de Zwanger en Fit cursus op 4 Fysiomore locaties:

Fysiomore Breda
Donderdag
11:00 – 12:00 uur (groep 1)
19:00 – 19:45 uur (groep 2)
Theorie: 19:45 – 20:15 (groep 1 & 2)

Fysiomore Raamsdonksveer
Woensdag
19:45 – 20:30 uur

Fysiomore Oosterhout
Maandag
18:00 – 19:00 uur

Fysiomore Dongen
Woensdag
18:30 – 19:30 uur

Zwanger en Fit in het verwarmde zwembad - Fysiomore

Wat kan je verwachten tijdens Zwanger en Fit?

De cursus Zwanger en Fit bestaat uit een intake door een fysiotherapeut en een programma van 15 weken waarbij je werkt aan je lichamelijke gezondheid. Je wordt hierbij begeleid door een fysiotherapeut, voedingsexpert en een zwangerschapsexpert. De voedingsexpert zal uitleggen welke voeding gezond voor je is en wat je juist niet moet eten/drinken.  

De cursus doe je samen met een groep van maximaal 18 deelnemers. Je start vooraf met een persoonlijk intakegesprek. Je krijgt diverse theorielessen ter voorbereiding van je bevalling. De oefeningen vinden plaats in een oefenzaal, verwarmde yogazaal en/of het verwarmde zwembad. Tevens zijn er een aantal voorlichtingsavonden voor je partner en een observatie van de baby door onze kinderfysiotherapeute na de cursus. De cursus is zo ingericht dat je tot ver in de zwangerschap kunt blijven sporten. 

Voordelen van sporten tijdens zwangerschap

De cursus heeft vele voordelen voor tijdens maar ook na je zwangerschap. Maar daarnaast is de cursus ook bedoelt om je voor te bereiden op de bevalling. Voordelen van Zwanger en Fit zijn onder andere:

 • Je fitheid wordt verbeterd/behouden
 • Helpt bij het managen van je gewicht
 • Vermindert het risico op zwangerschapsdiabetes
 • Minder kans op lage rugklachten
 • Verminderen van depressies tijdens en na de zwangerschap
 • Minder kans op een keizersnede
 • Verminderen en voorkomen van bekkenpijn en bekkenbodemproblemen 
 • Sneller herstel na de bevalling 

Aukje van Ginneken - Fysiomore

Zwangerschapsexpert Aukje van Ginneken

Naast de wekelijkse groepsbijeenkomsten met de fysiotherapeut, word je tijdens de cursus ook bijgestaan door zwangerschapsexpert Aukje van Ginneken. Tijdens de cursus geeft ze voorlichting aan jou en je partner over de bevalling. Ze legt uit wat je samen kunt verwachten, welke voorbereidingen je kunt treffen en wat je partner tijdens je bevalling voor je kan betekenen.

Voorlichting over voeding door voedingsexpert

Onze voedingsexpert geeft tijdens de cursus een voorlichting over gezonde voeding tijdens je zwangerschap. De volgende thema’s komen aan bod:

 • Welke producten zijn niet goed?
 • Welke producten zijn juist goed?
 • Wat is zwangerschapsdiabetes?
 • Borstvoeding en gezonde voeding
 • Hoe word ik weer een ‘fitte’ mama?

Wordt Zwanger en Fit vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent kunnen zowel de intake als de cursus volledig worden vergoed door je zorgverzekeraar. Na afloop van de cursus kun je de factuur van de cursus indienen bij jouw zorgverzekeraar. Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent kost de intake door de fysiotherapeute €30,- en de daaropvolgende 15 weekse cursus: Zwanger en Fit €255,-. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Zwanger en Fit - Fysiomore

 

 

 

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Zwanger en Fit specialisten

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een kraampakket bij je zorgverzekeraar?