Spring naar content

Spierpijn: Wat is het en hoe kan je het behandelen

 

Spierpijn - Fysiomore
Categorie: Fysiotherapie
Leestijd: 2 minuten
Datum: 31-07-2023

Spierpijn

Iedereen heeft wel eens gehoord, gezien of ervaren: spierpijn. Maar wat is spierpijn eigenlijk en wat betekent het voor ons lichaam? Spierpijn ontstaat door een ophoping van afvalstoffen, voornamelijk melkzuur, in de spieren. Dit gebeurt vaak na langdurige en overmatige belasting van de spieren, bijvoorbeeld na een intensieve trainingssessie. 

Verschillende vormen van spierpijn 

Er zijn verschillende vormen van spierpijn, elk met hun eigen kenmerken: 

  • Acute spierpijn: Deze vorm van spierpijn ontstaat direct tijdens of na het belasten van de spieren. Je kunt het vergelijken met een gevoel van ‘verzuring’. Het lichaam geeft signalen af dat de spieren moe worden en overbelast raken, ook wel bekend als ‘leeg zijn’. 
  • Spierpijn door kneuzing of scheuring: Als gevolg van overmatige drukkracht of trekkracht op de spieren kan er een beschadiging optreden. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid, blauwe plekken en zelfs vochtophoping in de spier. Bij deze vorm van spierpijn is het belangrijk om rust te nemen en indien nodig professionele begeleiding van een fysiotherapeut of arts te zoeken. 
  • Verlate spierpijn: Dit is de meest voorkomende vorm van spierpijn die we kennen. Het treedt op na het belasten of overbelasten van de spieren, meestal na een intensieve training. Gelukkig verdwijnt deze pijn meestal vanzelf na verloop van tijd. 

Aanhoudende spierpijn en professionele begeleiding 

Als spierpijn aanhoudt en een onprettige ervaring wordt, is het verstandig om hulp te zoeken. Een fysiotherapeut kan ondersteuning bieden bij aanhoudende spierpijn en klachten aan het bewegingsapparaat. Bij Fysiomore kunnen we je spierpijn in kaart brengen en de juiste begeleiding bieden om jouw herstel te bevorderen. 

Fysiomore’s faciliteiten voor herstel 

Fysiomore beschikt over verschillende faciliteiten om het herstel na spierklachten te bevorderen. Met een volledig ingerichte sportruimte, revalidatiezwembad en geavanceerde apparatuur, zoals de game ready, kunnen we je optimaal ondersteunen bij jouw herstelproces. 

Kom in actie tegen spierpijn 

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen bij aanhoudende spierpijn of klachten aan het bewegingsapparaat? Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om je te begeleiden naar een pijnvrij en actief leven. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak. Samen zorgen we ervoor dat jij weer volop kunt genieten van beweging en sport! 

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*