Spring naar content

Osgood Schlatter: Wat is het en hoe behandelen we het? 

 

Knie - Fysiomore
Categorie: Fysiotherapie
Leestijd: 2 minuten
Datum: 31-07-2023

Wat is Osgood Schlatter?

Osgood Schlatter is een veelvoorkomende aandoening bij relatief jonge kinderen, die pijn veroorzaakt aan de voorkant van het been, net onder de knie. Deze pijn ontstaat op de plek waar de kniepees zich aanhecht aan het onderbeen. Vaak gaat dit gepaard met een voelbare bobbel die rood en gevoelig kan zijn. Deze aandoening treft vooral (sportende) jongens tussen de 8 en 15 jaar. 

osgood schlatter - Fysiomore

Hoe ontstaat Osgood Schlatter? 

Osgood Schlatter ontstaat doordat de kniepees trekkrachten uitoefent op de groeischijf van de knie. Door aanhoudende druk kan de pijn verergeren. De klachten treden voornamelijk op tijdens lopen, rennen en sporten, wat het uitermate vervelend kan maken voor de getroffen jongeren. 

Diagnose en behandeling 

Een fysiotherapeut kan de diagnose Osgood Schlatter stellen. Dit gebeurt aan de hand van een vraaggesprek, een grondig onderzoek en mogelijk een aanvullende echografie om vast te stellen of de kniepees en groeischijf overbelast zijn geraakt. Naar aanleiding van de diagnose kan de fysiotherapeut samen met de sporter een gericht behandelplan opstellen, om zo snel mogelijk zonder pijn terug te keren op het gewenste sportniveau. 

Onze geavanceerde faciliteiten en expertise 

Bij onze praktijk in Brabant maken we gebruik van de meest geavanceerde faciliteiten om onze patiënten optimaal te kunnen behandelen. Onze volledig ingerichte sportruimte, revalidatie zwembad en geavanceerde apparatuur zoals de game ready, stellen ons in staat om effectieve behandelingen uit te voeren. Daarnaast beschikken onze therapeuten over de juiste expertise om jou of je kind te begeleiden bij het herstelproces. 

Neem vandaag nog contact met ons op! 

Herken jij de klachten van Osgood Schlatter bij jezelf of je kind? Of ben je benieuwd naar de behandelingsmogelijkheden? Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak. Samen zorgen we ervoor dat je snel weer pijnvrij en zonder belemmeringen kunt bewegen. 

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*