Spring naar content

In 2024 zonder stress naar Fysiomore.

 

ballen 1
Categorie: Fysiotherapie
Leestijd: 3 minuten
Datum: 04-12-2023

Alstublieft! De belangrijkste informatie rondom vergoedingen en verzekeren voor fysiotherapie in 2024. Met een goede aanvullende verzekering kunt u ook in 2024 zonder stress bij één van onze fysiotherapeuten terecht.

Hoeveel fysiotherapie heeft u nodig?
Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie in 2024 is het belangrijk te controleren hoeveel behandelingen uw pakket vergoed. Hierbij kan verschil worden gemaakt in fysiotherapie, manuele therapie of oefentherapie (Cesar/Mensendieck). Chronische patiënten en patiënten die een heup-, knie- of schouderprothese operatie zullen ondergaan adviseren wij om een aanvullende verzekering te zoeken die minimaal 20 behandelingen vergoedt.

De vergoeding binnen de aanvullende zorgverzekeringen varieert van 3, 6, 9, 12, 20 tot en met een volledige vergoeding van alle behandelingen (bij ONVZ en VvAA). Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het pakket. Zie hier het volledige aanbod en de premie per maand.

Bij uw huidige verzekeraar kunt u online bekijken hoeveel fysio behandelingen u in 2023 heeft afgenomen. Dat kan u helpen om een inschatting te maken voor uw benodigde zorgverzekering 2024. Wilt u weten hoeveel behandelingen u volgend jaar ongeveer nodig heeft of gemiddeld nodig heeft bij een bepaalde ingreep? Vraag dit gerust na bij uw Fysiomore therapeut

Behandelingen die vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering gaan nooit ten koste van uw eigen risico. Afhankelijk van uw polis heeft u recht op het aantal fysio behandelingen wat geldt voor die polis per jaar.

PAS OP kleine lettertjes
Sommige polissen beloven dat ze veel behandelingen vergoeden, maar ze eisen wel dat u vanaf een bepaald aantal behandelingen bij de zorgverzekeraar een machtiging aanvraagt. Zonder die machtiging kom u niet voor verdere vergoeding in aanmerking. Het kan ook zijn dat u op basis van huidige gezondheidsproblemen wordt uitgesloten voor een bepaalde aanvullende verzekering (niet voor de basisverzekering, de zorgverzekeraar moet u aannemen voor de basisverzekering). Bestudeer uw polisvoorwaarden goed alvorens over te stappen.

Eigen risico en fysiotherapie
In ruim 80% van alle gevallen wordt fysiotherapie vanuit uw aanvullende pakket vergoed. Er geldt dan nooit een eigen risico. Bij fysiotherapie uit de basisverzekering betaalt u wel eerst een eigen risico. Wanneer fysiotherapie in de basisverzekering valt is nogal complex. Uiteraard kunt u dit altijd bij uw fysiotherapeut navragen.

Verwijzing van arts niet nodig
Verwijzing van een arts of specialist is niet nodig. U kunt direct naar de fysiotherapeut!

Fysiomore Fit abonnement in 2024
Ook in 2024 kunt u als patiënt alle voordelen van ons Fysiomore Fit abonnement blijven ervaren. Het Fysiomore Fit abonnement bevat: – 3 maanden onbeperkt sporten in de fitness (en eventueel groepslessen) – Gebruik van de Wellness (sauna, stoombaden). – Gebruik van (vrij zwemmen) in de verwarmde zwembaden op de locaties: Breda, Oosterhout, Dongen en/ of Raamsdonksveer. Onze fysiotherapeut kan u meer informatie geven.

Is uw gekozen fysiotherapeut gecontacteerd bij uw zorgverzekering 2024?
Belangrijk is om te controleren of uw gekozen fysiotherapeut een contract heeft met uw zorgverzekering en of er wellicht een co-pay betaald dient te worden. Fysiomore heeft ook voor 2024 weer overeenkomsten afgesloten met álle zorgverzekeraars in Nederland

Ga met een gerust gevoel naar de fysio in 2024
Het is mogelijk om tot 31 december 2023 over te stappen. Dit een harde deadline. Dan is er voldoende tijd voor het automatisch opzeggen van jouw oude zorgverzekering. Waardoor jouw oude zorgverzekering zelf opzeggen niet nodig is.

Twijfelt u nog? De gemiddelde kosten voor een behandeling door een fysiotherapeut bedraagt € 45,- per half uur. Voorkom onnodig hoge rekeningen voor uzelf. U bent goedkoper uit door voor een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen exact voor het aantal behandelingen dat u nodig denkt te hebben. Hierbij nog een overzicht van de beste zorgverzekering met fysiotherapie vergoeding.  (hierbij hoort de link https://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/zorgverzekering-vergelijken/

We hopen dat bovenstaande informatie u heeft geholpen. Heeft u nog vragen of wilt u weten hoeveel behandelingen u ongeveer nodig heeft voor uw specifieke situatie in 2024? Neem dan contact op met ons.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*