Spring naar content

Spier- en pees specialist

Ervaar jij klachten aan je pezen of spieren? Onze spier- en pees specialist kan door middel van speciale behandeltechnieken het herstelproces van spier- en peesklachten versnellen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Spier- en pees specialist - Fysiomore
Dé spier- en pees specialist van Noord-Brabant
Oplossing voor langdurige spier- en peesklachten
Gebruik van innovatieve behandeltechnieken

Wat is een spier- en pees specialist?

Bij langdurige spier- en/of peesklachten kan onze spier- en pees specialist een uitkomst bieden. Door middel van de modernste apparatuur kunnen onze specialisten als geen anders spier- en peesklachten ontdekken en behandelen. Met behulp van revolutionaire behandelmethodes zoals Echografie, Dry Needling, EPTE therapie en Shockwave therapie maken wij een einde aan vrijwel iedere spier- en peesklacht. Bij Fysiomore ben je in goede handen! 

Wanneer kun je terecht bij een spier- en pees specialist?

Voor alle mensen die last hebben van spier- en peesklachten kan de spier- en pees specialist hulp bieden. Pezen vormen de overgang tussen de spieren en botten. Als je spieren overbelast, kunnen de pezen gaan irriteren en ontsteken wat uiteindelijk peesklachten veroorzaakt. Peesontstekingen komen regelmatig voor en de klachten blijven vaak lang aanhouden. De klachten kunnen in verschillende delen in het lichaam voorkomen: 

  • Achillesspees 
  • Schouder 
  • Hiel (hielspoor) 
  • Knie 
  • Elleboog 

Hoe kunnen spier- en peesklachten ontstaan?

  • Langdurige overbelasting (door herhalende bewegingen) 
  • Acute overbelasting (door val of schop op de pees) 
  • Ouderdom 
  • Onderbelasting (bijvoorbeeld bij botbreuk) 
  • Verkalking rondom de pees

Behandelmethodes bij spier- en peesklachten

Een combinatie van Echografie, Dry Needling, EPTE therapie en Shockwave therapie maakt de behandeling van spier- en peesklachten vele malen effectiever. Het vergroot de belastbaarheid van de pezen, het spiervermogen, verbetert de (sport)prestaties en draagt bij aan het herstel.  

Echografie bij spier- en peesklachten 

Echografie is dé methode om een lichaamsdeel in beeld te brengen en te beoordelen. Door middel van een echoapparaat worden onhoorbare geluidsgolven in het lichaam gebracht waardoor de belangrijkste structuren in het lichaam bekeken kunnen worden. Op basis hiervan wordt er geconstateerd of er wel of geen afwijkingen zijn. 

Meer over Echografie

Dry Needling bij spier- en peesklachten

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut de spieren triggert door middel van een speciale techniek. Er wordt gebruikgemaakt van een dunne naald die kortdurend de spier in het lichaam prikkelt. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont en de spier zich kort aanspant en vervolgens weer ontspant. De verkramping wordt hierdoor opgeheven, de pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. 

Meer over Dry Needling

Dry Needling bij spier en peesklachten - Fysiomore

EPTE therapie bij spier- en peesklachten

EPTE therapie is een behandelmethode voor spier- en peesklachten. Met behulp van echobeelden brengt de fysiotherapeut een dunne naald in op de plaats van de ontsteking of overbelasting. Zodra de naald zich op de juiste plek bevindt, wordt er elektrische stroom doorheen geleid. De elektrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. 

Meer over EPTE therapie

Shockwave therapie bij spier- en peesklachten

Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden wordt. Tijdens de behandeling wordt gebruikgemaakt van geluidsgolven. De geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het pijngebied, waardoor de pijn afneemt. 

Meer over Shockwave therapie

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Onze spier- en pees specialisten

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*