Spring naar content

Manuele therapie

Ervaar je gewrichtsklachten aan je armen, benen of aan de wervelkolom? Manuele therapie kan hierbij een uitkomst bieden! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Manuele therapie - fysiotherapie - fysiomore
Persoonlijke benadering
Gespecialiseerde Manuele therapeut
Vermindering van klachten

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is geschikt voor diverse gewrichtsklachten. Onze manueel therapeut is expert op het gebied van onderzoek en behandeling van de gewrichten in de armen, benen en de wervelkolom. Het doel van de therapie is om verschillende delen van het bewegingsapparaat te herstellen en verbeteren. Hierdoor wordt de beweeglijkheid van je gewrichten snel vergroot en zal de pijn snel afnemen. De effecten van manuele therapie zijn vaak meteen merkbaar. 

Wat is het verschil tussen manuele therapie en algemene fysiotherapie?

Het grote verschil is dat een manueel therapeut na de opleiding fysiotherapie een vervolgopleiding heeft gevolgd. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten en in het bijzonder de wervelkolom. Een algemeen fysiotherapeut richt zich vooral op de zachte delen van het lichaam zoals spieren, banden en pezen. 

Voor wie is manuele therapie?

Manuele therapie kan ingezet worden bij alle leeftijden en bij verschillende soorten gewrichtsklachten. Een manueel therapeut kan onder andere helpen bij de volgende klachten: 

 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom 
 • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen 
 • Lage rugklachten (ook bij uitstraling naar de benen) 
 • Hoge rugklachten (ook in combinatie met rib- en borstpijn) 
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek 
 • Kaakklachten (ook in combinatie met nekklachten) 
 • Heupklachten 

Wat kan ik verwachten tijdens manuele therapie? 

Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke manuele technieken. Dit zijn handelingen die de manueel therapeut uitvoert op je lichaam. Denk hierbij aan gewrichtsmobilisatie technieken, rekoefeningen, spierversterkende oefeningen, massage of kraken. Het effect van manuele therapie is direct voelbaar in de bewegingsvrijheid en pijnvermindering. Na de behandeling is het wel van belang dat de meegegeven oefeningen gedaan worden voor een beter resultaat en sneller herstel. Een misvatting over manuele therapie is dat tijdens het kraken de rug ‘recht of goed’ gezet wordt. Dit is namelijk alleen mogelijk door een chirurgische ingreep.

De voordelen van manuele therapie

 • Pijn verminderen 
 • Verbeteren van de bewegelijkheid 
 • Verbeteren van de spierkracht 
 • Verbeteren van de stabiliteit 
 • Verbeteren van een functionele handeling 

Wordt manuele therapie vergoed?

Manuele therapie is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling door je verzekeraar vergoed. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*