Spring naar content

Skully Care

Heeft jouw baby een voorkeurshouding of een afgeplat hoofdje? De Skully Care app én onze kinderfysiotherapeuten helpen bij het meten, volgen en adviseren!

 

Skully care voor de behandeling van schedeldeformatie - Fysiomore
Gratis smartphone app
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten
Volledige vergoeding

Wat is Skully Care?

Skully Care is een gratis app op de smartphone die fysiotherapeuten ter ondersteuning gebruiken in het behandelen van schedeldeformatie van baby’s in de leeftijd van 0 tot 12 maanden. De app analyseert babyhoofdjes en geeft de therapeuten inzicht in de mate van afplatting. De Skully Care app is uitgebreid getest in de praktijk en wordt nu in Nederland door ongeveer 200 kinderfysiotherapeuten ingezet als diagnostisch instrument bij baby’s met schedeldeformatie. 

Voor wie is Skully Care? 

Skully Care is ontwikkeld voor baby’s van 0 tot 12 maanden met een scheef hoofdje en/of afplatting van het achterhoofd. Jaarlijks zijn er zo’n 25.000 baby’s in Nederland die door een kinderfysiotherapeut worden behandeld bij schedeldeformatie. De Skully Care app maakt een snelle en betrouwbare detectie van de mate van schedeldeformatie mogelijk en betrekt ouders bij de behandeling door het delen van advies en motorische video-oefeningen. 

Hoe werkt Skully Care?

Aan de hand van de meting en uitslag in de Skully Care app kunnen we de mate van afplatting weergeven, advies geven en de prognose voor de toekomst aangeven. Het gebruik van de app is erg gemakkelijk. 

  1. Er wordt 1 foto gemaakt van het hoofdje van je baby. Hierbij wordt er gezorgd dat beide oren en het neusje erop staan. De foto wordt naar een beveiligde server gestuurd waar onze kinderfysiotherapeut de mate van schedeldeformatie berekend. 
  2. Binnen 5 minuten ontvang je de uitslag. De meting wordt automatisch weergegeven in een grafiek. Dit geeft onze kinderfysiotherapeut en jou als ouder inzicht in de voortgang. 
  3. Jij als ouder wordt sterk betrokken bij het hele traject. In het ouder-portaal kun je de metingen, de voortang en ons advies met oefeningen voor je baby vinden.  

Wordt de behandeling van schedeldeformatie vergoed?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. 

Ben je aanvullend verzekerd? Dan bestaat de mogelijkheid om een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering toch vergoed te krijgen. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Skully Care specialisten

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel