Spring naar content

Schroth therapie

Heeft jouw kind last van scoliose klachten? Met Schroth therapie kunnen klachten verminderen of zelfs voorkomen worden. Onze kinderfysiotherapeuten begeleiden jouw kind van A tot Z!

 

Schroth therapie bij scoliose - Fysiomore
Scoliose klachten verminderen
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten
Volledige vergoeding

Waarom Schroth therapie bij scoliose?

Het doel van de Schroth therapie bij kinderen is het voorkomen of verminderen van de scoliose klachten middels unieke en zeer gerichte oefeningen. De ernst van de scoliose en de groeiverwachting van je kind bepalen de intensiteit en duur van de behandeling. In ernstige gevallen kan besloten worden een fixerende operatie uit te voeren. In alle andere gevallen kan de Schroth therapeut je begeleiden, adviseren, informatie en steunen bij het leren omgaan met scoliose.  

Wat is scoliose?

Bij scoliose in de rug is de wervelkolom kromgegroeid. Hierdoor ontstaan er één of twee bochten. Door de verdraaiing van de wervelkolom ontstaat er van achteren gezien een bolling in de ribben, meestal ter hoogte van het schouderblad. Dit is duidelijk zichtbaar bij vooroverbuigen. Scoliose maakt het bewegen van de rug moeilijker en leidt vaak tot vermoeidheid. Kinderen klagen vooral over pijn in de rug, schouder en/of nek.  

Voor wie is Schroth therapie bij scoliose? 

Schroth therapie is geschikt voor zowel kinderen in de groei, als voor (volgroeide) tieners en oudere scoliose patiënten. Er bestaan twee soorten van scoliose, idiopatische scoliose en niet-idiopatische scoliose. Bij idiopatische scoliose zijn de spieren en wervels normaal aangelegd, maar tijdens de groei is er door onbekende reden een verwringing/vervorming ontstaan die lastig is te corrigeren. Niet-idiopatische scoliose ontstaat o.a. door aangeboren wervelafwijkingen, zenuwaandoeningen, slijtage of botontkalking waardoor de wervel en/of tussenwervelschijf van vorm veranderd. 

Wat kan je verwachten tijdens Schroth therapie?

De Schroth therapie bestaat uit houdings- en bewegingscorrecties gericht op het dagelijks leven. Zo leert je kind te staan, zitten en lopen op een wijze die scoliose afremt. Daarnaast zijn er specifieke intensievere oefeningen gericht op alle 3D veranderingen van de wervelkolom. Deze oefeningen zijn gericht op spierversterking, souplesse en het ontlasten van de wervels. Tevens komen er ook specifieke ademhalingsoefeningen bij kijken. 

Wordt Schroth therapie vergoed?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. 

Ben je aanvullend verzekerd? Dan bestaat de mogelijkheid om een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering toch vergoed te krijgen. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Schroth specialist

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel