Spring naar content

Babyfysiotherapie

Heeft jouw baby een voorkeurshouding of moeite met zitten, omrollen, kruipen of lopen? Dan kan babyfysiotherapie een uitkomst bieden. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het herkennen van signalen en de behandeling hiervan! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Babyfysiotherapie - Fysiomore
Behandeling aan huis
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten
Volledige vergoeding

Waarom babyfysiotherapie?

Babyfysiotherapie kan helpen bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van jouw baby. Bij het ontdekken van de wereld heeft een baby motorische vaardigheden nodig. Deze zijn nauw verbonden met de andere ontwikkelingsgebieden zoals spraak en het uiten van emoties. In de eerste twee levensjaren vormen een goede ontwikkeling van de hoofdbalans, zitten, kruipen, staan en lopen een belangrijke basis voor de grove motoriek. De algemene ontwikkelingslijn geeft inzicht in wat een baby op een bepaalde leeftijd kan. Echter is iedere baby anders waardoor er grote verschillen in de ontwikkeling te zien zijn. Signaleer jij een afwijkende ontwikkeling bij je baby? Onze kinderfysiotherapeuten staan voor je klaar! 

Voor welke indicaties is babyfysiotherapie?

Babyfysiotherapie kan ingezet worden bij baby’s die moeite hebben met bepaalde motorische vaardigheden. Veelvoorkomende indicaties bij baby’s zijn: 

  • Asymmetrische baby (voorkeurshouding, afgeplat hoofdje) 
  • Bijzondere voortbewegingsvormen 
  • Motorische achterstand 
  • Hypotone baby (slappe baby) 
  • Huilbaby 
  • Te vroeg geboren baby’s (prematuren) 
  • Centraal neurologische aandoeningen 
  • Erbse parese (beschadiging van zenuwen van de hals naar de arm) 
  • Orthopedische problemen 

Wat kan ik verwachten bij babyfysiotherapie?

Bij babyfysiotherapie vindt het onderzoek en de behandeling vaak plaats in de thuisomgeving. Dit is de omgeving waar jouw baby zich het meest op zijn gemak voelt. Tevens kun jij als ouder de problemen waar je tegenaan loopt ter plekke laten zien. De kinderfysiotherapeut observeert en onderzoekt de bewegingen van je baby en beoordeelt of de motoriek bij zijn leeftijd past. Daarna vertelt de kinderfysio wat de bevindingen zijn en stelt hierbij een passend behandelplan op. Hierin wordt beschreven wat er gaat gebeuren en wat de behandeldoelen zijn. Bijvoorbeeld: met twee handen kunnen spelen, afname van de afplatting van het hoofd of gedurende 5 minuten op de buik kunnen spelen.  

Hoe ziet een behandeling van babyfysiotherapie eruit?

Binnen de babyfysiotherapie behandeling staat jouw baby centraal. Jij als ouders bent daar vanzelfsprekend nauw bij betrokken. De kinderfysiotherapeut laat je bepaalde dingen zien die je kunt aanpassen in de dagelijkse omgang met je baby. Ook worden er op een speelse manier speeladviezen gegeven om de motorische ontwikkeling van jouw baby uit te breiden. Bijvoorbeeld: sommige baby’s hebben een sterke neiging om alleen naar links of rechts te kijken. De kinderfysio geeft dan het advies hoe je jouw baby het beste op kunt pakken en in welke houding je jouw baby het beste neer kunt leggen.

Wordt babyfysiotherapie vergoed?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. 

Ben je aanvullend verzekerd? Dan bestaat de mogelijkheid om een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering toch vergoed te krijgen. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel