Spring naar content

Baby Fysio Check

Heeft jouw baby een voorkeurshouding, veel kramp of aangeboren aandoening? Tijdens de Baby Fysio Check brengt onze kinderfysiotherapeut de ontwikkeling van jouw baby of dreumes uitgebreid in kaart! Meld je aan voor de Baby Fysio Check!

 

Baby Fysio Check voor het onderzoeken van je baby - Fysiomore
Onderzoek door gespecialiseerde kinderfysiotherapeut
Uitslag binnen 30 minuten
Vaststellen van een passend behandelplan

Over de Baby Fysio Check

In het eerste jaar maakt een baby veel belangrijke motorische ontwikkelingen door. Motoriek is het vermogen om te bewegen, waarbij je een grove en fijne motoriek kent. De grove motoriek gaat over grove bewegingen zoals omrollen, kruipen en lopen. Bij de fijne motoriek draait het om de fijne bewegingen zoals gericht grijpen naar en het vasthouden van speelgoed. Bij de meeste kinderen gaan die ontwikkelingen goed, maar als dat niet het geval is dan is extra aandacht en veel oefenen met je baby nodig. De Baby Fysio Check wordt uitgevoerd in de thuisomgeving, zodat jouw baby zich volledig om zijn gemak voelt! 

Voor wie is de Baby Fysio Check?

De Baby Fysio Check is speciaal ontwikkeld om de ontwikkeling van jouw baby en dreumes van 0 tot 2 jaar in kaart te brengen. Tijdens de Baby Fysio Check wordt snel duidelijk of jouw baby inderdaad problemen heeft met de motorische ontwikkeling en waar de oorzaak ligt.  

Verschillende soorten afwijkende ontwikkelingen

  • Vertraagde motorische ontwikkeling (niet op de buik willen liggen, omrollen, zitten, staan of lopen) 
  • Voorkeurshouding 
  • Scheef en/of afgeplat hoofdje 
  • Kramp, obstipatie of reflux 
  • Veel huilen 
  • Overstrekken of juist slapte (je baby voelt slapjes aan als je hem oppakt of kan bijvoorbeeld zijn hoofdje niet goed optillen) 
  • Aangeboren aandoeningen 

Doel van de Baby Fysio Check

Tijdens de Baby Fysio Check wordt er in 30 minuten door onze kinderfysiotherapeut beoordeelt of er sprake is van motorische problemen bij jouw baby. De therapeut kijkt naar de kwaliteit van beweging die jouw baby of dreumes maakt. Natuurlijk checkt zij ook de bewegingen van het hoofd, schouders, knie en teen uitgebreid. Door middel van extra aandacht en oefeningen onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeut kan de motoriek worden gestimuleerd en kunnen veel problemen voorkomen worden. 

Na de Baby Fysio Check

De uitkomst van de Baby Fysio Check wordt direct met jou besproken. Aan de hand van de bevindingen wordt er meteen gekeken of een vervolgtraject zinvol is om de motorische problemen te verminderen of te verhelpen. De Baby Fysio Check is geheel vrijblijvend en je mag zelf beslissen of je eventuele behandelingen gaat volgen. 

Wordt de Baby Fysio Check vergoed?

Kinderfysiotherapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruikmaken van achttien kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.  

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*
Akkoord