Ribollita soep (vegan)

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 klein blik flageolets (groene boontjes, uitlekgewicht ca. 250 gram)
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- stuk witte of savooiekool (of 250 gram gesneden)
- paprikapoeder
- 4 volkoren boterhammen
Bereidingswijze:
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui en 1½ teentje knoflook klein.
- Verwijder de pitjes uit de peper voor een minder scherpe smaak. Snijd de halve peper klein.
- Fruit dit in de hete olie glazig.
- Bak de tomatenpuree mee.
- Spoel de flageolets af in een zeef.
- Voeg 250 ml water, de tomatenblokjes, het stukje bouillontablet en de flageolets toe aan de ui en breng dit aan de kook. Laat de soep 5 minuten koken.
- Was de kool en schaaf het in smalle repen.
- Neem de helft uit de pan en pureer dit glad met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Doe dit weer bij de rest in de pan en breng het met de kool aan de kook.
- Laat de soep nog een paar minuten koken en maak het op smaak met wat paprikapoeder.
- Snijd het brood diagonaal door.
- Rooster de driehoekjes in de broodrooster lichtbruin. Wrijf het brood in met een half teentje knoflook.
- Leg 1-2 driehoekjes brood in een diep bord en schep er soep op.
Eet smakelijk!
Maak een afspraak!
Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.
Fysiomore in 1 minuut
Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!
Maak een afspraak!
Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

"*" geeft vereiste velden aan