Spring naar content

Hartige banketstaaf vegetarisch

 

Banketstaaf - Fysiomore
Leestijd: < 1 minuut
Datum: 19-05-2023

Ingrediënten Voor 1 banketstaaf

  • Bladerdeeg 270 g
  • 200 g vegetarisch gehakt (gehackt)
  • 5 takjes oregano, geritst
  • 70 g feta
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 el pikante pepers, fijngehakt
  • 1 rode puntpaprika, fijngesneden
  • 1 ei, heel
  • 1 ei losgeklopt
  • Peper en zout, gemalen
  • 20 g pijnboompitten
  • 3 tl tijm

Bereidingswijze

Stap 1
De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

Stap 2
Meng het vegetarisch gehakt met ei, paprika, peper, helft van de tijm, oregano, feta en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat. Leg over de lengte van het deeg de vulling als een staaf. Rol het deeg eromheen, zodat je een gehaktstaaf krijgt.

Stap 4
Leg de staaf in de gekozen vorm en bestrijk met het losklopte ei. Bestrooi met pijnboompitten en tijm.

Stap 5
Bak de banketstaaf in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

Tip:
Maak een zoete variatie met amandelspijs, lekker rond Sinterklaas.
Vorm de staaf dan tot de letter S.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*