Spring naar content

Tips voor een Zorgeloze Zomer

 

Zomertips - Fysiomore
Categorie: Fysiotherapie
Leestijd: 2 minuten
Datum: 27-06-2023

Heb je al een zomervakantie geboekt? Je bent zeker niet de enige. Samen met miljoenen andere Nederlanders trek je de komende weken de wijde wereld in! Helaas ervaren veel mensen lichamelijke klachten tijdens hun zomervakantie, zoals rugklachten, nekklachten, hoofdpijn of pijnlijke voeten en knieën bij het verkennen van een stadje.

Bij Fysiomore begrijpen we het belang van een zorgeloze en klachtenvrije vakantie. Daarom geven we je graag enkele tips om jouw reis zo aangenaam mogelijk te maken:

 1. Kies voor lichte maaltijden: Vermijd zware maaltijden vlak voor een vlucht, omdat deze moeilijker te verteren zijn en je rust en slaap kunnen verstoren. Kies in plaats daarvan voor lichtere opties die je energie geven zonder je te verzwaren.
 2. Hydrateer verstandig: Cafeïne houdende drankjes zoals koffie en thee kunnen uitdroging in het vliegtuig versterken. Kies liever voor water of verfrissende smoothies om gehydrateerd te blijven en je maag tevreden te houden.
 3. Neem je eigen hoofdkussen mee: Als je de mogelijkheid hebt, neem dan je eigen hoofdkussen mee op vakantie. Dit helpt een verkeerde lighouding in bed te voorkomen en kan nek- en hoofdpijnklachten verminderen.
 4. Een slechte zithouding zorgt voor een slechte doorbloeding, slapende lichaamsdelen, stijve spieren…. hier volgen 4 oefeningen die makkelijk te doen zijn en je fit houd tijdens de vlucht of autorit.
  • Last van zere voeten? Zet je hielen op de grond en probeer je tenen zo hoog mogelijk op te tillen. Doe dit daarna andersom en probeer dan je hielen zo hoog mogelijk te krijgen. Herhaal dit 3x in setjes van 5.
  • Je enkels kun je eenvoudig soepel houden door je tenen op de grond te zetten, hielen in de lucht en vervolgens draai je rondjes. Dit doe je 5x linksom, daarna 5x rechtsom. Dit kun je zo vaak doen als je zelf wilt.
  • Een oefening die misschien wat moeilijker is bij krappe vliegtuigstoelen, maar als doorgewinterde sporter laat jij je hier niet door tegenhouden; beweeg je linkerknie naar je borst en houd deze houding 15 seconden vast. Daarna wissel je af en doe je het ook met rechts. Ook deze oefening doe je 5x per been.
  • Ook je bovenlichaam heeft beweging nodig; til je schouders op en draai ze in rondjes naar voren. Dit doe je 5 x en daarna nog eens 5x, maar dan draai je ze achteruit.  Deze setjes kun je zo vaak herhalen als je zelf wilt.\
 5. Doe de Zomer APK check bij Fysiomore

De Zomer APK check bij Fysiomore

Om ervoor te zorgen dat jij zonder zorgen op een welverdiende zomervakantie kunt gaan, heeft Fysiomore de speciale Zomer APK check ontwikkeld. Onze fysiotherapeuten voeren een algemene observatie en diverse lichamelijke testen uit. Op basis van deze tests ontvang je een advies op maat en kunnen we, indien nodig, een passend behandelplan voor je opstellen. De uitkomst van de Zomer APK check is geheel vrijblijvend.

Meer informatie over de Zomer APK check

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*