Spring naar content

Whiplash

 

Whiplash - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is een whiplash?

Een whiplash is eigenlijk niet echt een diagnose van iets. Het is een verzamelnaam voor klachten die ontstaan door stevig heen en weer bewegen van de nekregio. Vaak ontstaat een whiplash doordat het hoofd met een grote kracht naar achteren klapt, denk hierbij aan een aanrijding in een auto van achteren. Hierdoor krijg je last van je nek en/of schouders en in sommige gevallen kun je pijn ervaren in de armen. Daarnaast zie je vaak een combinatie met hoofdpijn en duizeligheid bij een net ontstane whiplash.  

De behandeling van een whiplash

Bij een groot gedeelte van de mensen die een whiplash hebben gaan de klachten na een tijdje vanzelf weer over. Vaak duren deze klachten tussen de 4 en 6 weken. In sommige gevallen kan de fysiotherapeut helpen om de klachten te verlichten. Samen met de fysiotherapeut ga je 1 of 2 keer per week aan de slag met oefeningen om de bewegelijkheid in de nek terug te krijgen. Dit kan gepaard gaan met het masseren van de nekregio om de spieren los te maken. Daarnaast krijg je oefeningen mee voor thuis. In een behandelperiode van maximaal 3 maanden zullen je klachten verminderen of helemaal verdwenen zijn.  

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Een lange revalidatie van een whiplash, mits je een verwijzing van de specialist hebt, wordt vanaf de 21e behandeling vergoed uit je basisverzekering. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*