Spring naar content

Revalideren na een nieuwe knie

 

revalidatie nieuwe knie bij Fysiomore

Revalideren na knieprothese? Een goede revalidatie na een nieuwe knie is erg belangrijk voor het herstel na de operatie. Je moet namelijk weer leren opstaan, zitten en lopen. Er gaat heel wat tijd overheen voordat je de nieuwe knie weer kunt gebruiken. Bij Fysiomore zullen we je hierin motiveren en begeleiden zodat je weer helemaal goed herstelt zult zijn. Wij vertellen je alles over het revalideren bij een nieuwe knie.

Revalidatie nieuwe knie bij Fysiomore

Zodra je na de knieoperatie het ziekenhuis mag verlaten, kun je samen met één van onze fysiotherapeuten de revalidatie voortzetten. Deze revalidatie zal bij jou thuis beginnen. De revalidatie is vooral gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van de nieuwe knie en het specifiek trainen van de betreffende spieren.

Zodra onze fysiotherapeut(e) jou in staat acht om in onze praktijk met uitgebreide oefenmogelijkheden verder te revalideren, zal deze dit met je bespreken. Er zal een revalidatieplan worden opgesteld zodat er echt specifieke persoonlijke doelen bepaald kunnen worden. Ons doel is om jou zo goed en snel mogelijk te laten herstellen na het krijgen van je knieprothese.

Hoe lang revalideren na nieuwe knie?

Om goed te revalideren na een nieuwe knie, heb je twee tot drie maanden lang gemiddeld twee keer per week fysiotherapie nodig. Tijdens deze revalidatietijd is er begeleiding van een fysiotherapeut nodig om weer goed te leren lopen zonder krukken. Neem zodra bekend is wanneer je geopereerd wordt, direct contact op met onze praktijk om alvast een afspraak te plannen voor na de ziekenhuisopname!

Meer over revalidatie na een nieuwe knie

Moderne revalidatieruimte en verwarmd zwembad

Bij Fysiomore beschikken we over modern fitnessapparatuur waarmee we specifieke metingen kunnen verrichten. Zo kunnen we goed jouw vooruitgang inzichtelijk maken. Denk hierbij aan het meten van spierkracht, conditie en stabiliteit. Na het gehele traject kun je jouw activiteiten van het dagelijks leven weer zelfstandig en pijnvrij uitvoeren. Daarnaast hebben wij op de locaties Breda,

Raamsdonksveer, Oosterhout en Dongen de mogelijkheid om te revalideren in het verwarmde revalidatiezwembad.

Vergoeding behandeling

Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Een lange revalidatie na een nieuwe knie wordt vanaf de 21e behandeling vergoed uit je basisverzekering. Hiervoor heb je wel een verwijzing van een specialist nodig. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*