Spring naar content

Revalideren na een nieuwe heup

 

Revalidatie nieuwe heup bij Fysiomore

Revalideren na een heupoperatie? Een heup revalidatie start direct op de dag van de operatie of de dag erna. Niet bewegen staat namelijk het herstel van de heup erg in de weg. Bij Fysiomore ondersteunen we je graag bij dit revalidatieproces. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de revalidatie van een nieuwe heup.

Revalidatie nieuwe heup in het ziekenhuis

Er wordt na de operatie een röntgenfoto gemaakt om te controleren of de nieuwe heup goed zit. Als dit zo is, kan er meteen worden gestart met de heup fysiotherapie in het ziekenhuis. Wanneer je goed met krukken kunt lopen mag je het ziekenhuis verlaten. Dit is meestal tussen de 4 en 7 dagen, maximaal 10 dagen na de operatie. Je zult merken dat jouw heup nu al beter functioneert dan voor de operatie.

Revalidatie nieuwe heup bij Fysiomore

Zodra je het ziekenhuis mag verlaten, zal de revalidatie thuis doorgaan. Je zult namelijk merken dat de pijn bij het belasten van de nieuwe heup nog aanwezig is. Je spieren zijn namelijk nog niet sterk genoeg. Maak daarom eerst gebruik van krukken of een rollator bij de oefeningen. Je mag jouw heupprothese steeds een beetje meer belasten. Eerst loop je met een looprekje, dan met krukken en vervolgens geleidelijk zonder steun. Er wordt ook geoefend met traplopen.

Begeleiding van een fysiotherapeut bij revalidatie van een nieuwe heup is nodig om weer goed te leren lopen zonder krukken of andere hulpmiddelen. Bij Fysiomore zullen we je ondersteunen bij de revalidatie van een nieuwe heup in de volgende punten:

  • Training voor de stabiliteit van en soepelheid in de heup
  • Oefeningen die de heup- en bovenbeenspieren krachtiger maken
  • Training die erop gericht is dat je een goede loophouding krijgt
  • Conditietraining die jou leert hoe je het beste kunt bewegen

Hoe lang revalideren na een nieuwe heup?

Na de het krijgen van een heupprothese, is het belangrijk dat er 4 tot 6 weken met krukken gelopen wordt. Twee tot drie maanden na de heupoperatie heb je gemiddeld 2 keer per week fysiotherapie nodig. Neem zodra je weet wanneer je geopereerd wordt, direct contact op met ons om alvast een afspraak te plannen voor na jouw ziekenhuisopname.

Meer over revalidatie na een nieuwe heup

Wordt een nieuwe heup vergoed?

Of een nieuwe heup wordt vergoed ligt aan hoe verzekerd bent. Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*