Spring naar content

Osteoporose

 

Osteopathie - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is osteoporose?

Bij osteoporose is de natuurlijke balans tussen de opbouw en de afbraak van het bot verstoord. Hierdoor verliezen de botten botmassa zoals kalk en andere mineralen. Ook verliezen ze structuur en worden de botten broos. De meeste klachten zullen pas optreden na een val. Gezonde botten zullen namelijk niet zomaar breken door te vallen of te storen, maar bij osteoporose is hier wel sprake van. Osteoporose kan je in één gewricht krijgen, maar het kan ook in meerdere gewrichten voorkomen. De meest voorkomende gewrichten zijn:

  • Heupen 
  • Knieën 
  • Schouder 
  • Enkels 
  • Rug 
  • Nek 
  • Vingers 

De behandeling van osteoporose

Er is geen behandeling dat osteoporose geneest, maar je klachten kunnen wel verlicht worden. Door fysiotherapie kan de kwaliteit van leven behouden worden en de kwaliteit van bewegen versterkt worden. Onder begeleiding van onze fysiotherapeut en met specifieke fysiotherapie zullen de botten, gewrichten en spieren van het lichaam versterken. Door actieve belasting worden botten en spieren gevoed en kwalitatief verbeterd. Beweging en levensstijl zijn belangrijk bij osteoporose. Met een valrisico inschatting en persoonsgericht beweegprogramma, kan onze fysiotherapeut de kwaliteit van leven ondersteunen, het valrisico verlagen en botbelasting verhogen. Tijdens het behandeltraject kan er gekozen worden om een massage, andullatietherapie of hydrotherapie toe te passen. 

Meer over fysiotherapie bij osteoporose

Osteoporose programma

Speciaal voor mensen met osteoporose heeft Fysiomore een beweegprogramma ontwikkeld waarbij je klachten binnen 3 maanden verminderen. Tijdens het programma van 3 maanden worden je klachten onderzocht en wordt er een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld. 

Meer over het Osteoporose programma

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*