Spring naar content

Meniscusklachten

 

Meniscusklachten - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat zijn meniscusklachten?

Meniscusklachten komen voor in de knie waar zich twee menisci bevinden. Een aan de binnenkant en een aan de buitenkant van de knie. Deze menisci zorgen voor ondersteuning aan het kniegewricht. Klachten ontstaan door bijvoorbeeld een trauma, een overbelasting van de knie of veroudering van de knie. De symptomen bestaan vooral uit pijn in de knie, een zwelling van de knie, moeite hebben met strekken en buigen of het op slot gaan van de knie. De pijn komt naar voren bij lopen, fietsen, traplopen of bijvoorbeeld hurken.  

De behandeling van meniscusklachten

Bij de behandeling van meniscusklachten zijn er 2 behandelopties mogelijk: fysiotherapie en operatie. De duur van het traject is afhankelijk van of er een operatie plaatsvindt of niet. 

Fysiotherapie bij meniscusklachten

Samen met de fysiotherapeut kan er gekeken worden naar je meniscusklachten. De fysiotherapeut geeft advies in welke beweging je nodig hebt en hoe je je dagelijkse leven kan aanpassen op de klachten. Bij meniscusklachten is het belangrijk dat je in beweging blijft, zolang de pijn dit toelaat. Zo wordt de meniscus als een spons gesmeerd.

De behandeling van meniscusklachten bestaat vaak uit oefentherapie om je spieren, botten en meniscus sterk te houden. Manuele therapie wordt ook toegepast en zorgt voor verlichting van de druk van je knie. Aan het begin stelt de fysiotherapeut samen met jou een doel op en door middel van testen wordt er gekeken naar de kracht en beweeglijkheid van je knie. Het traject bij meniscusklachten duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. 

Revalidatie na een meniscusoperatie

Indien een kapotte meniscus veel klachten veroorzaakt en deze langer duren dan 2 tot 3 maanden kan er gekozen worden voor een operatie. De dag na de operatie kan je al starten met fysiotherapie.

Wordt deze behandeling vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Een lange revalidatie van meniscusklachten, mits je een verwijzing van de specialist hebt, wordt vanaf de 21e behandeling vergoed uit je basisverzekering. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*