Spring naar content

Hooikoorts

 

hooikoorts - fysiotherapie - fysiomore

Hooikoorts is een veelvoorkomende allergie die wordt veroorzaakt door pollen van bomen en planten. Het lichaam van mensen met hooikoorts reageert heftiger op stuifmeel dan normaal, wat resulteert in een allergische reactie van het afweermechanisme. Dit kan leiden tot een aantal vervelende klachten en symptomen. Gelukkig kan hooikoorts tape een effectieve oplossing zijn voor het verminderen van deze klachten.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie van het lichaam op stuifmeel van bomen en planten. Mensen met hooikoorts hebben een overgevoelig immuunsysteem, waardoor het lichaam heftig reageert op stuifmeel. Dit kan leiden tot vervelende klachten zoals een loopneus, verstopte neus, jeukende of tranende ogen, niezen, hoesten, benauwdheid en een koortsig gevoel.

Symptomen van hooikoorts

Een aantal kenmerkende symptomen van hooikoorts zijn:

  • Loopneus of verstopte neus
  • Jeukende of tranende ogen
  • Jeuk aan het gehemelte
  • Niesbuien
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Koortsig gevoel

Deze klachten worden veroorzaakt doordat de slijmvliezen meer slijm produceren dan normaal.

Wat te doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts tape is een effectieve, pijnloze en veilige methode om hooikoortsklachten te verminderen. De tape is gemaakt van Medical tape en wordt aangebracht op de rug of borst. Door de rekbaarheid van de tape wordt de huid een klein beetje opgetild, waardoor de druk verlaagd wordt en de bloedcirculatie verbeterd wordt. Dit heeft een kalmerende werking op de ademhalingsspieren en de longen, waardoor de allergische reacties van de ogen, neusvliezen en longen verminderen.

Voordelen van hooikoorts tape

Hooikoorts tape biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere behandelingen voor hooikoorts. Ten eerste is het een effectieve methode om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 84% van de hooikoortspatiënten minder klachten ervaart door het gebruik van hooikoorts tape. Bovendien worden 8 van de 9 hooikoorts symptomen minder na het gebruik van de tape en nemen de klachten nog sterker af na de tweede tapesessie. Het beste resultaat wordt bereikt door zowel de rug als de borst te tapen.

Een ander voordeel van hooikoorts tape is dat het een pijnloze en veilige behandeling is. In tegenstelling tot sommige medicijnen tegen hooikoorts, heeft hooikoorts tape geen bijwerkingen en bevat het geen medicatie. Dit maakt het een geschikte behandeling voor mensen die geen medicatie willen of kunnen gebruiken.

Onderzoek naar hooikoorts tape

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van hooikoorts tape. Uit deze onderzoeken blijkt dat 84% van de hooikoortspatiënten minder klachten ervaart door het gebruik van hooikoorts tape. Bovendien worden 8 van de 9 hooikoorts symptomen minder na het gebruik van de tape en nemen de klachten nog sterker af na de tweede tapesessie. Het beste resultaat wordt bereikt door zowel de rug als de borst te tapen.

Hoe vaak moet je tapen?

Wij adviseren om de tape minimaal vijf dagen te laten zitten en na een week nieuwe tape aan te brengen. Het gebruik van hooikoorts tape voor de eerste keer kan direct een positief effect hebben en de symptomen aanzienlijk verminderen. Een tweede keer tapen kan de klachten nog verder verminderen en bij mensen die ernstige klachten ervaren, kan het aanbrengen van tape voor een derde keer resulteren in een nog beter effect.

Meer over hooikoorts tape

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*