Spring naar content

Hoofdpijn

 

Hoofdpijn - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is hoofdpijn?

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht bij veel mensen en komt voor in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan spanningshoofdpijn, migraine en hoofdpijnklachten vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn). Veel hoofdpijnklachten kunnen ontstaan door (verkeerd) gebruik van medicatie, te kort aan water of door spierspanningen in de nek, hoofd en hals regio.

Soorten hoofdpijn

Spanningshoofdpijn
In Nederland ervaren 2 op de 3 mensen spanningshoofdpijn. Klachten bij spanningshoofdpijn bestaan met name uit een drukkend gevoel op de schedel die niet beïnvloedbaar is door beweeglijkheid.

Migraine
Bij migraine worden de klachten vaak eenzijdig ervaren, een aanval van migraine duurt maximaal 72 uur. Hierbij is er sprake van overgevoeligheid voor licht, geuren en geluiden. In erge gevallen is er ook sprake van tijdelijke blindheid, vlekken zien en een dof of tintelend gevoel in het aanzicht of in en rondom de mond.

Hoofdpijnklachten vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn)
Cervicogene hoofdpijn ontstaat door een verminderd bewegingspatroon van de nek. Vaak komt dit voor in combinatie met klachten aan de nek zelf, de schouder, schouderbladen en de arm. Klachten uitten zich vaak eenzijdig en zijn duidelijk beïnvloedbaar door bewegingen en belasting.

De behandeling van hoofdpijn

Spanningshoofdpijn
Onze fysiotherapeut kan je helpen met dit type hoofdpijn door het toepassen van behandeltechnieken zoals Dry Needling. Daarnaast kun je door middel van oefentherapie het risico op spanningshoofdpijn verkleinen zodat je minder vaak en minder heftige klachten ervaart.

Migraine
Door intensief onderzoek krijgt de behandeling bij migraine de afgelopen jaren steeds meer vorm. Zo blijkt dat oefentherapie, diverse behandelingen aan de schedel en behandelingen aan de nek verlichting kunnen geven tijdens een migraine aanval. Door het trainen van de spieren en het beweeglijk houden van de nek kunnen triggers vaak verminderd worden, hierdoor zullen de klachten minder vaak aanwezig zijn.

Hoofdpijnklachten vanuit de nek (cervicogene hoofdpijn)
Klachten bij cervicogene hoofdpijn kunnen goed verholpen worden door onze fysiotherapeut. De behandeling kan bestaan uit het vergroten van de beweeglijkheid van de nek, het verminderen van de spierspanning rond de nek, hals en schouderbladen en tot slot het geven van oefeningen om de houding en beweeglijkheid goed te houden.

8 tips bij hoofdpijn

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

bol_strepen

Behandelingen bij hoofdpijn

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*