Spring naar content

Hielspoor

 

Hielspoor - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is hielspoor?

Onder je voet zit een brede pees tussen de hiel en de tenen. De plek waar de pees aan de onderkant van de hiel vastzit kan pijn doen. Deze pijn wordt hielspoor genoemd. Bij hielspoor is er sprake van een chronische ontsteking en voel je soms een felle pijn onder je hiel, die langzaam erger wordt. Een peesprobleem komt vaak voor door overbelasting. Bij een hielspoor kun je denken aan bijvoorbeeld plotseling meer gaan lopen, meer gaan sporten of door een misstap. Je kunt de pijn van een hielspoor voelen bij onder andere:

  • Lang stilstaan en lopen
  • De eerste stappen in de ochtend
  • Lopen na lang stilzitten
  • Het begin van een (sport)training
  • Het lopen op blote voeten op een harde ondergrond
  • Het drukken op de pijnplek in de hiel

De behandeling van hielspoor

De beste manier om van een hielspoor af te komen is rust houden en vervolgens rustig opbouwen van activiteiten. Om de klachten te verminderen kun je gebruikmaken van koelelementen, rekoefeningen of specifieke oefeningen voor de hiel. Nemen de klachten niet af, dan is het aan te raden om een fysiotherapeut in te schakelen.

Fysiotherapie bij hielspoor

Onze fysiotherapeut kijkt naar de aard van de klachten en naar de activiteiten die de klachten mogelijk veroorzaken en/of verergeren. Daarbij geeft de fysiotherapeut advies hoe je met de klachten om kan gaan. Daarnaast zijn er verschillende behandelmethoden die onze fysiotherapeut kan toepassen om de klachten lokaal te behandelen. Denk hierbij aan EPTE therapie of Shockwave therapie.

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

bol_strepen

Behandelingen bij hielspoor

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*