Spring naar content

Hamstringblessure

 

Hamstring blessure - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is een hamstring blessure?

De Hamstrings zijn een spiergroep bestaande uit 3 spieren aan de achterzijde van de bovenbeen. Deze spieren hebben een groot aandeel in het buigen en strekken van het bovenbeen. Wanneer er een teveel aan trek- of drukkracht op de spieren komt te staan, kan het zijn dat de spier zijn functie niet optimaal kan uitvoeren. Hierdoor ontstaat er een scheuring of verrekking in de spier. De pijn die je kunt ervaren kan aangeduid worden als een stekende en hevige pijn. Je kunt de pijn voelen richting de bil of juist naar beneden richting de knie. Het kan ook voorkomen dat de spier blauw kleurt of dik en warm aanvoelt.

De behandeling van een hamstring blessure

Belangrijk bij een hamstring blessure is dat je de spier ontlast en goed koelt. Daarnaast is het aan te raden om de klachten in beeld te laten brengen door een fysiotherapeut. Dit kan door middel van Echografie dat gepaard gaat met een lichamelijk onderzoek. Na het in beeld brengen van de klachten kan de fysiotherapeut een specifiek revalidatieprogramma opstellen. Een revalidatieprogramma bestaat onder andere uit adviezen, specifieke oefeningen, de spier ontlasten en behandelen, stapsgewijs hervatten van activiteiten en/of sport. De fysiotherapeut kan kiezen om verschillende behandeltechnieken toe te passen. Denk hierbij aan EPTE therapie of Shockwave therapie.Het herstel van een hamstring blessure kan variëren van 6 tot 16 weken.

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

bol_strepen

Behandelingen bij een hamstringblessure

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*