Golferselleboog

Heb je irritatie en pijn aan de binnenkant van je elleboog? Dat kan een golferselleboog zijn. De klachten van een golferselleboog hoeven niet te komen door het golfen en kan op iedere leeftijd voorkomen. De oorzaak van een golferselleboog is het overbelasten van de pezen die de pols buigen. Onze behandelingen kunnen je helpen om deze aandoening te verlichten. Laat deze belemmering niet onbehandeld en maak een afspraak!
Wat is een golferselleboog?
Een golferselleboog oftewel epicondylitis medialis is een aandoening waarbij de pezen aan de binnenkant van de elleboog ontstoken zijn. Deze aandoening kan ontstaan door herhalende bewegingen. Bij een golferselleboog voel je irritatie en pijn aan de binnenzijde van de elleboog. Op deze plek zitten pezen vast van de onderarm spieren en deze spieren zorgen ervoor dat je pols en vingers kunnen buigen.
De naam “golferselleboog” is te danken aan het feit dat deze aandoening vaak voorkomt bij mensen die golfen. Echter krijgen mensen ook een golferselleboog bij andere sporten, activiteiten en herhalende bewegingen zoals klussen, ramen zemen en tillen. Na verloop van tijd worden de pezen en spieren gevoelig en leiden tot pijn, stijfheid en zwakte in de elleboog. Soms kun je een tintelend gevoel ervaren in de pink en ringvinger. De pijn is in de ochtend vaak het ergst en wordt in de loop van de dag minder. Het is belangrijk om deze symptomen niet te negeren en tijdig hulp te zoeken.
Wat kun je doen aan een golferselleboog?
Een golferselleboog is goed te behandelen met fysiotherapie. Ongeacht welke behandeling, het is belangrijk om rust te houden. Het herstelproces duurt gemiddeld 9 maanden, met uitloop tot twee jaar. Het advies is om bewegingen die klachten provoceren te vermijden.
Fysiotherapie zal een individueel behandelplan opstellen dat past bij je specifieke symptomen en behoeften. Dit kan bestaan uit het masseren en rekken van de pezen. Ook zijn er oefeningen om de spieren te versterken en het herstellen van het peesweefsel, manuele therapie en dry needling. Meer technieken zijn echografie, shockwave therapie, ESWT en medical taping. Daarnaast kan de fysiotherapeut je adviseren betreft belasting en belastbaarheid zodat het herstelproces goed gemanaged wordt. Tevens zijn er braces en spalken verkrijgbaar die goed kunnen helpen.
Hoe vergoed je fysiotherapie voor en golferselleboog?
Indien u ervoor kiest om fysiotherapie in te schakelen voor het verhelpen van de golferselleboog, kan deze behandeling vergoed worden indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Check uw zorgverzekering indien u aanvullend verzekerd bent om te kijken hoeveel behandeling in uw pakket zitten. Daarnaast is het mogelijk om particulier te betalen voor de behandelingen indien u niet aanvullend verzekerd bent.
Maak een afspraak!
Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.
Fysiomore in 1 minuut
Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Vragen of opmerkingen?
Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.
Maak een afspraak!
Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

"*" geeft vereiste velden aan