Spring naar content

COVID-19 revalidatie

 

COVID-19 revalidatie - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is COVID-19?

COVID-19 is een virus dat wordt veroorzaakt door het SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome). Het virus kan ademhalingssymptomen, koorts en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen veroorzaken. Het virus wordt verspreid door druppeltjes die vrijkomen door te hoesten, niezen, zingen of praten. Zo komt het virus in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen of via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

Symptomen na een COVID-19 besmetting

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid of moeilijk ademen
  • Slaapproblemen
  • Prikkelbaarheid
  • Spierpijn
  • Algehele pijnklachten
  • Somberheid
  • Minder goede concentratie

De behandeling na een COVID-19 besmetting

Als je na een COVID-19 besmetting klachten blijft houden met bewegen en functioneren, dan is fysiotherapie aan te raden. Onze fysiotherapeuten behandelen klachten en beperkingen waar je mogelijk mee te maken hebt gekregen na het oplopen van COVID-19. Tevens zullen zij helpen bij het in zicht krijgen van de klachten en het adviseren en begeleiden bij het verantwoord hervatten van je dagelijkse bezigheden. Belangrijke aandachtspunten zijn energieverdeling en het risico van overbelasting. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat je verantwoord werkt aan je herstel en houdt je voortgang bij. Tijdens het behandeltraject kan de fysiotherapeut ervoor kiezen om in overleg met de huisarts ook één van onze diëtisten in te schakelen.

Corona revalidatieprogramma

Het revalidatieprogramma voor ex-coronapatiënten is gericht op het verbeteren van de algehele conditie en spiertraining na de diagnose Longcovid. Het revalidatieprogramma bestaat uit verschillende elementen die getraind worden gedurende 12 weken.

Meer over het Corona revalidatieprogramma

Wordt deze behandeling vergoed?

Eén van de voorwaarden om de behandeling vergoed te krijgen, is dat je als patiënt meewerkt aan een onderzoek vanuit het Radboud UMC. Je dient hiervoor toestemming te geven tijdens de intake. Het onderzoek bestaat uit diverse digitale vragenlijsten. Het behandeltraject wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

bol_strepen

Behandelingen bij een COVID-19 revalidatie

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*