Spring naar content

Achillespeesblessure

 

Achillespeesblessure / achillespees klachten - Oorzaak en behandeling - Fysiomore

Wat is een achillespeesblessure?

De kuitspier zit samen met je achillespees vast aan je hiel. Deze pees zorgt ervoor dat je kracht kan zetten met je voet bij bijvoorbeeld hardlopen, wandelen en springen. Deze pees kan geïrriteerd raken als je plotseling veel herhalende bewegingen zoals lopen en springen maakt. De manier waarop de vezels in een richting liggen verandert daardoor. Hierdoor kan je dus een achillespees blessure krijgen. Bij een blessure aan de achillespees heb je vooral pijn aan je achillespees, maar hij kan ook wat dikker zijn dan de andere kant.  

De behandeling van een achillespeesblessure

Onze fysiotherapeut kan je achillespees klachten goed in kaart brengen. Dit gebeurt door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar schoeisel, activiteiten die de klachten hebben uitgelokt, de belasting/belastbaarheid en de eventuele spierspanning op de kuitspieren. Door middel van Echografie kan er een echo van de pees gemaakt worden, om te kijken of er een verdikking zit. De fysiotherapeut kan er ook voor kiezen om EPTE therapie of Shockwave therapie toe te passen.

Wordt deze behandeling vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

bol_strepen

Behandelingen bij een achillespeesblessure

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*