Spring naar content

Kinderfysiotherapie in het water

Heeft jouw kind moeite met een bepaalde zwemslag, om te blijven drijven of komt hij/zij niet in het volgende badje terecht? Kinderfysiotherapie in het water kan hierbij hulp bieden! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Kinderfysiotherapie in het zwembad - Fysiomore
Extra ondersteuning bij zwemles
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten
Verwarmd zwembad van 31 graden Celsius

Waarom kinderfysiotherapie in het water?

Speciaal voor kinderen die moeite hebben met zwemles en weinig tot geen vooruitgang boeken bieden wij kinderfysiotherapie in het water aan. Onze kinderfysiotherapeuten zijn experts op het gebied van kinderen met zwemproblemen. Samen met de kinderfysio gaat je kind aan de slag om aan een goede zwemtechniek te werken. Tijdens de therapie is er een goede communicatie tussen de kinderfysiotherapeut en zwemleraar, zodat het kind optimaal kan worden begeleid. Hierdoor zal je kind weer met plezier naar de zwemles gaan! 

Voor wie is kinderfysiotherapie in het water?

Kinderfysiotherapie in het water is geschikt voor alle kinderen die moeite hebben met zwemles. Het kan gaan om kinderen die een bepaalde zwemslag niet onder de knie krijgen of bijvoorbeeld niet in het volgende badje terecht komen. Veel voorkomende problemen tijdens de zwemles zijn: 

  • Coördinatie: een kind krijgt bijvoorbeeld de kikkerbenen niet onder de knie 
  • Algehele coördinatie: moeite met het tegelijk bewegen van armen en benen 
  • Hamertenen: de schudbeweging van de benen niet onder controle krijgen of gaan fietsen met de knieën 
  • Te weinig stuwing op de buik waardoor ze verticaal zinken 
  • Niet kunnen drijven op de rug 
  • Te weinig kracht in de slagen 

Wordt kinderfysiotherapie in het water vergoed?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruikmaken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. 

Ben je aanvullend verzekerd? Dan bestaat de mogelijkheid om een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering toch vergoed te krijgen. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Onze hydrotherapie specialisten

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel