Spring naar content

Kinderdiëtiste

Ervaart jouw kind problemen met zijn/haar gewicht of heeft hij/zij last van voedselovergevoeligheid, buikklachten of andere voedingsproblemen? Onze kinderdiëtisten kunnen hierbij helpen! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Gezonde Heldjes - Voedingsprogramma voor peuters bij Fysiomore
Persoonlijke en speelse benadering
Gespecialiseerde kinderdiëtisten
Altijd advies op maat

Kinderdiëtiste nodig?

De diëtisten van Fysiomore zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke voedingsbegeleiding voor kinderen en ouders met een hulpvraag omtrent voeding. Voeding speelt een belangrijke rol in de groei en de gezondheid van een kind. Bij vragen over kinderen met overgewicht, ondergewicht, voedselovergevoeligheid, buikklachten of andere voedingsproblemen kun je terecht bij onze kinderdiëtiste. Zij geeft jou en je kind advies en informatie op maat over de voeding die bij je kind past.

Voor wie is een kinderdiëtiste?

Een kinderdiëtiste is er voor elk kind die problemen ervaart in het gewicht of met een eetprobleem. Onze gekwalificeerde kinderdiëtisten geven jou als ouder persoonlijk advies over de voeding die bij jouw kind past. Onze diëtiste helpt bij het toepassen van gezonde voedingsgewoonten in het dagelijkse leven. Het is belangrijk om met een gespecialiseerde diëtiste te overleggen als het om voeding gaat. Wanneer je jouw kind met overgewicht bijvoorbeeld minder voeding geeft om af te vallen, kan dit ertoe leiden dat het kind niet zwaarder wordt, maar tegelijkertijd ook niet meer in de lengte zal groeien. De kinderdiëtiste geeft jullie de juiste handreikingen om het gewenste doel op een gezonde manier te bereiken.

Wat kan een kinderdiëtiste bereiken?

  • Gezond afvallen voor kinderen met overgewicht
  • Op gewicht komen voor kinderen met ondergewicht
  • Leren eten van gezonde voeding
  • Informeren over gezonde voeding bij gluten, lactose of fructose intolerantie
  • Meer energie door gezondere voeding

Wordt de kinderdiëtist vergoed?

Voor kinderen geldt geen eigen risico, de kinderdiëtist wordt de eerste 3 uur volledig vergoed uit de basisverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, dan is het mogelijk om extra vergoeding te krijgen. Voor het maken van een afspraak bij Fysiomore heb je geen verwijzing nodig. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor kunnen de meeste behandelingen gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. 

Meer over vergoedingen

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Onze kinderdiëtisten

bol_strepen

Voedingsprogramma’s voor kinderen

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Lees ervaringen van anderen

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel