Spring naar content

Rugfit programma

Wil je nooit meer pijn aan je rug hebben? Met het Rugfit programma ben je binnen 12 weken weer klachtenvrij! Meld je aan!

 

Rugfit programma - Binnen 12 weken minder rugpijn - Fysiomore
Minder of geen pijn aan de rug meer
Binnen 12 weken klachtenvrij
Onder begeleiding van een fysiotherapeut

Over het Rugfit programma

Het Rugfit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die vaak pijn aan de rug hebben. Door deel te nemen aan het programma zal je binnen 12 weken weer klachtenvrij zijn. Het programma bestaat uit 3 stappen: de Rugcheck, training onder begeleiding van een fysiotherapeut en Andullatietherapie 

Voor wie is het Rugfit programma?

Het Rugfit programma is voor iedereen die last heeft van pijn aan de rug en hier actief aan wil werken. Rugpijn verdwijnt na enkele weken meestal vanzelf, maar om dit proces te versnellen kan het Rugfit programma een uitkomst bieden. Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben: 

 • Overgewicht 
 • Stress 
 • Zwaar lichamelijk werk of veel tillen 
 • Verkeerde (zit)houding 
 • Veel en lang zitten 
 • Onvoldoende beweging 

Wat kan ik verwachten tijdens het Rugfit programma?

Het programma heeft een duur van 12 weken en bestaat uit de volgende 3 stappen:

1. De Rugcheck
Tijdens de Rugcheck gaat onze rugexpert gedurende het programma op zoek naar de oorzaak van je pijnklachten. Na het onderzoek wordt de uitslag direct met je besproken en toegelicht. Aspecten die onder andere gecheckt worden zijn: 

 • De kracht van de rugspieren 
 • De lenigheid en mobiliteit van de rug 
 • De stabiliteit van de rug 

2. Training onder begeleiding van een fysiotherapeut
Uit de Rugcheck blijkt welke spieren te zwak zijn en hoe deze weer op niveau gebracht kunnen worden. Tijdens het 12-weken durende programma train je onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Hierbij werk je aan het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Naast de specifieke oefeningen mag je gedurende het traject gebruikmaken van het verwarmde zwembad van 31 graden Celsius en de sauna. Dit is goed voor het herstel van de spieren na een training.

Tevens komen er houdingsadviezen en houdingsoefeningen aan bod tijdens het traject. Vooraf en tijdens het Rugfit programma controleert de fysiotherapeut de voortgang door middel van verschillende metingen. 

3. Andullatietherapie
Andullatietherapie is een speciaal massagebed dat mechanische trillingen combineert met infrarood warmte. Dit zorgt voor directe pijnverlichting, ontspanning, spierherstel en lymfedrainage. De andullatietherapie heeft een positieve invloed op de werking van het hele lichaam en wordt voor verschillende chronische klachten ingezet. 

Wat kan ik bereiken met het Rugfit programma?

 • Minder of geen rugklachten meer 
 • Sterkere spieren 
 • Verbeterde conditie 
 • Fitter gevoel 

Wordt het Rugfit programma vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt het Rugfit programma volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.  

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*
Akkoord