Spring naar content

Rugcheck

Heb je last van rugpijn maar weet je niet waar de klachten precies vandaan komen? Doe de Rugcheck!

 

Rugcheck -fysiotherapie - fysiomore
Geschikt voor iedereen met rugpijn
Onderzoek van 30 minuten
Vaststellen van een passend behandelplan

Over de Rugcheck

De Rugcheck is een onderzoek van 30 minuten waarbij onze fysiotherapeut de probleemgebieden in je rug nakijkt. Door middel van vragen en een analyse omtrent de bewegelijkheid van de wervels worden de volgende zaken in kaart gebracht: 

  • De stabiliteit van de rug 
  • De lenigheid/mobiliteit van de rug 
  • De kracht van de rugspieren 

Voor wie is de Rugcheck?

De Rugcheck is geschikt voor iedereen met rugpijn. Meestal verdwijnt rugpijn na enkele weken uit zichzelf, dit proces kan echter versneld worden door fysiotherapie. Mocht de pijn niet verdwijnen dan kun je een Rugcheck laten doen. Door middel van de Rugcheck zal een passend behandelplan worden vastgesteld. 

Verschillende soorten rugpijn

Er zijn twee soorten rugpijn, lage rugpijn en hoge rugpijn. Lage rugpijn zit in de onderrug, tussen het stuitje en de onderste ribben. Bij hoge rugpijn zit de pijn voornamelijk tussen de schouderbladen. Bij beide soorten rugpijn kan de pijn geleidelijk ontstaan maar ook plotseling. De pijn kan in bepaalde houdingen aanwezig zijn of juist bij bewegen naar voren komen. Ook kan de pijn scherp of juist zeurend zijn. 

Oorzaken van rugpijn

Bij zowel lage als hoge rugpijn kunnen verschillende factoren bijdragen aan de pijn. Denk hierbij aan: 

  • Overgewicht 
  • Stress 
  • Zwaar lichamelijk werk of veel tillen 
  • Verkeerde (zit)houding 
  • Veel en lang zitten 
  • Onvoldoende beweging 

Doel van de Rugcheck

Samen met de fysiotherapeut wordt er gekeken waar de klachten door ontstaan. Aan de hand van jouw verhaal en aanvullende testen zal er een goede indruk van het functioneren van de rug naar voren komen. De fysiotherapeut kan door het verzamelen van alle gegevens een conclusie trekken en zo een passend behandelplan opstellen.  

Na de Rugcheck

De uitkomst van de Rugcheck wordt direct besproken, ook wordt er gekeken of het zinvol is om een vervolgtraject te starten. Het is uiteindelijk aan jou om te kiezen om een eventuele behandeling te volgen die voortgekomen is uit de Rugcheck. De uitkomst van de Rugcheck is geheel vrijblijvend. 

Wordt de Rugcheck vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt de Rugcheck en/of het mogelijke vervolgtraject volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.  

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*
Akkoord