Spring naar content

Motoriekcheck

Heeft jouw kind moeite of angst met bijvoorbeeld fietsen, gymmen, tekenen of knutselen? Dan is het mogelijk dat jouw kind een motorische achterstand heeft. Onze kinderfysiotherapeut kan hierbij helpen! Doe de Motoriekcheck!

 

Motoriekcheck voor het onderzoeken van de motorische achterstand bij kinderen - Fysiomore
Onderzoek door gespecialiseerde kinderfysiotherapeut
Uitslag binnen 30 minuten
Vaststellen van een passend behandelplan

Over de Motoriekcheck

Motorische problemen komen voor bij bijna een kwart van de basisschoolleerlingen. Dit heeft gedeeltelijk te maken met de genetische aanleg van je kind en anderzijds het gebrek aan bewegingservaring of angst. Motorische problemen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen. Tijdens de Motoriekcheck wordt er door een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut gekeken naar waar de problemen vandaan komen en hoe de motoriek gestimuleerd kan worden. 

Voor wie is de Motoriekcheck? 

Voor kinderen met motorische problemen in de leeftijd van 3 t/m 16 jaar heeft Fysiomore een speciale check ontwikkeld. Tijdens de Motoriekcheck wordt snel duidelijk of het kind inderdaad problemen heeft met de motoriek en waar de oorzaak ligt. Motorische problemen komen steeds vaker voor omdat kinderen minder vaak buitenspelen en vaker achter een scherm zitten. 

Verschillende soorten motorische problemen

  • Knippen, tekenen en schrijven 
  • Gymmen 
  • Buitenspelen 
  • Fietsen 
  • Zijn vaak onhandig of houterig 

Oorzaken van motorische problemen

  • Weinig beweging 
  • Weinig zelfvertrouwen 
  • Genetische aanleg 
  • Angst 
  • Medische redenen 

Doel van de Motoriekcheck

Tijdens de Motoriekcheck wordt er in 30 minuten door onze kinderfysiotherapeut beoordeelt of er sprake is van motorische problemen. Door middel van oefenen onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut kan de motoriek worden gestimuleerd en kunnen veel problemen voorkomen worden. 

Na de Motoriekcheck

De uitkomst van de Motoriekcheck wordt direct met jou en jouw kind besproken. Aan de hand van de bevindingen wordt er meteen gekeken of een vervolgtraject zinvol is om de motorische problemen te verminderen of te verhelpen. De Motoriekcheck is geheel vrijblijvend en je mag zelf beslissen of je kind eventuele behandelingen gaat volgen. 

Wordt de Motoriekcheck vergoed?

Kinderfysiotherapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruikmaken van achttien kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.  

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*
Akkoord