Spring naar content

Leren Fietsen

Is jouw kind 5 jaar of ouder en ondervindt hij of zij problemen bij het leren fietsen zonder zijwielen? Dan kan de kinderfysiotherapeut van Fysiomore helpen! Door middel van onderzoek en observatie kan de achterliggende oorzaak van de moeilijkheden worden achterhaald en kan er op de praktijk worden gewerkt aan het leren fietsen. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek!

 

Leren fietsen - Fysiomore
Resultaatgericht
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten
Maatwerk

Soms is er meer oefening nodig omdat het motorisch (nog) niet mogelijk is om te fietsen, je kind moeite heeft met het bewaren van evenwicht of bang is om te vallen. Als de oorzaak ligt in een bepaalde aandoening, kan de kinderergotherapeut advies geven over aanpassingen op de fiets of over de aanschaf van een aangepaste fiets, zodat je kind toch zelfstandig kan fietsen.

Over leren fietsen

Kinderen kunnen beginnen met leren fietsen vanaf het moment dat ze kunnen lopen. Meestal starten kinderen op een driewieler waarop ze zich voortbewegen door zich af te zetten met hun voeten. Daarna zullen ze leren om hun voeten op de trappers te zetten en vooruit te komen door te trappen.

Vanaf de leeftijd van 2,5-3 jaar kunnen de meeste kinderen hun balans ontwikkelen op een loopfiets. Gemiddeld kunnen de meeste kinderen vanaf 5 jaar zonder zijwieltjes fietsen. Niet alle kinderen zullen dit echter gemakkelijk leren en bij problemen met het leren fietsen zonder zijwielen kan de kinderfysiotherapeut van Fysiomore helpen.

Voor wie is het?

Leren fietsen is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar die problemen ondervinden bij het leren fietsen zonder zijwielen. Deze kinderen kunnen vaak door onderzoek en observatie geholpen worden door de kinderfysiotherapeut van Fysiomore.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de behandeling zal de kinderfysiotherapeut de achterliggende oorzaak van de moeilijkheden bij het leren fietsen onderzoeken en observeren. Vervolgens zal er op de praktijk worden gewerkt aan het leren fietsen door middel van oefeningen en advies over aanpassingen op de fiets of de aanschaf van een aangepaste fiets.

Wat kan het kind bereiken?

Het doel van de behandeling is om het kind te helpen bij het leren fietsen zonder zijwielen en zo zelfstandig mogelijk te kunnen fietsen. Door de behandeling kan het kind meer zelfvertrouwen ontwikkelen en zijn of haar motorische vaardigheden verbeteren. Zo kan het kind optimaal genieten van fietsen!

Leren fietsen locaties

  • Fysiomore Breda
  • Fysiomore Oosterhout
  • Fysiomore Dongen
  • Fysiomore Raamsdonksveer

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel