Spring naar content

Houdingcheck

Heb je last van lichamelijke klachten maar weet je niet waar de klachten precies vandaan komen? Doe de Houdingcheck!

 

Houdingcheck voor onderzoek van lichamelijke klachten - Fysiomore
Geschikt voor iedereen met lichamelijke klachten
Onderzoek van 30 minuten
Vaststellen van een passend behandelplan

Over de Houdingcheck

Lichamelijke klachten komen vaak naar voren door veel lopen, zitten, bukken en tillen. We bewegen heel de dag en vaak onbewust. De eigen houding en manier van bewegen zijn niet altijd even goed voor je lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld je rug, nek of schouders. Tijdens de Houdingcheck wordt er gekeken of je lichamelijke klachten iets te maken hebben met je houding. 

Voor wie is de Houdingcheck?

Lichamelijke klachten kunnen de dagelijkse bezigheden en geestelijke gezondheid belemmeren. De klachten komen vaak op verschillende plekken in het lichaam voor en zijn vaak gerelateerd aan je houding en de manier waarop je beweegt. De Houdingcheck is ook zeer geschikt voor jongeren met een slechte houding. 

Verschillende soorten lichamelijke klachten

  • Rugpijn 
  • Spier- en/of gewrichtspijn 
  • Hoofdpijn of nekpijn 
  • Stijfheid 
  • Beperking in bewegingsvrijheid 

Oorzaken van lichamelijke klachten

  • Verkeerde houding 
  • Verkeerd ingestelde werkplek 
  • Manier van bewegen 
  • Te weinig beweging 
  • Stress 

Doel van de Houdingcheck

Tijdens de Houdingcheck kijkt onze fysiotherapeut in 30 minuten naar je houding en de manier waarop je beweegt. Daarnaast kunnen de lichamelijke klachten die op dat moment aanwezig zijn besproken worden. De fysiotherapeut kan door het verzamelen van alle gegevens een conclusie trekken en zo een passend behandelplan opstellen. 

Na de Houdingcheck

De uitkomst van de Houdingcheck wordt direct besproken, ook wordt er gekeken of het zinvol is om een houdingstraining te volgen. Het is uiteindelijk aan jou om te kiezen om een eventuele behandeling te volgen die voortgekomen is uit de Houdingcheck. De uitkomst van de Houdingcheck is geheel vrijblijvend. 

Wordt de Houdingcheck vergoed?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt de Houdingcheck en/of het mogelijke vervolgtraject volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.  

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*
Akkoord