Spring naar content

Hardloopanalyse

Wil jij graag weten of jou manier van hardlopen effectief is? Tijdens de hardloopanalyse wordt jouw hardlooptechniek beoordeeld en waar nodig verbeterpunten besproken. Plan nu een afspraak!

 

b9de5282-cfc6-45fd-8d74-f789b3d754cd
Geschikt voor hardlopers
Onderzoek van 60 minuten
Volledige analyse

Wat is een (hard)loopanalyse

Onze hardloopanalyse bestaat uit het analyseren van een video van jouw hardlooptechniek om deze vervolgens te beoordelen en verbeterpunten te bespreken.

Waarom een hardloopanalyse

Hardlopen is een van de populairste sporten van Nederland, maar ook een sport die veel blessures kent. De meeste mensen vergeten daarbij dat hardlopen een technische sport is die moet worden aangeleerd. De verleiding is groot om onvoorbereid aan de slag te gaan met een blessure als gevolg.

Blessures die veel voorkomen bij hardlopers zijn:
Shin splints (= Springschenen).
Hielspoor
knie-, achillespeesklachten
Rug-, liesklachten
Spierklachten van de kuiten en bovenbenen.

Met een loopanalyse kunnen onze experts zien waar de blessure vandaan komt en tips geven om de techniek te verbeteren.
Ook kunnen we de loopanalyse preventief inzetten. Naast het verminderen van de kans op blessures helpt een goede techniek ook nog bij het verbeteren van uw prestaties.

Ben je een beginnende loper die snel klachten krijgt of een ervaren loper die graag zijn techniek wilt updaten, dan kan een loopanalyse uitkomst brengen.

Hoe gaat een loopanalyse in zijn werk

Na een korte warming up word je gefilmd op de loopband van zowel de zijkant als de achterkant, op verschillende snelheden passend bij jouw niveau. Vervolgens analyseert de fysiotherapeut samen met jou de video’s waarbij hij alle mogelijke valkuilen met je bespreekt. Aansluitend krijgt je tips mee om met de techniek aan de slag te gaan.

Voor de analyse is het handig om je (hard)loopschoenen mee te nemen en passende (niet te wijde) sportkleding.

Waar kijken we naar tijdens een loopanalyse

Tijdens de analyse kijkt onze fysiotherapeut naar verschillende aspecten van de hardlooptechniek, hieronder vallen o.a. de landing, afwikkeling van de voeten, positie van het bekken en bewegingen van romp. Daarnaast kan er ook worden gesproken over mogelijke manieren van trainen passend bij je doelen, levensstijl en niveau.

Wat zijn de voordelen voor jou

  • Een beter inzicht in je hardlooptechniek.
  • Inzicht in je klachten en handgrepen om deze te verhelpen en/of te voorkomen.
  • Betere prestaties
  • Sterke en zwakke punten van je techniek in kaart brengen

Fysiomore de hardloopspecialist uit Noord-Brabant

Fysiomore heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten, waarvan meerdere zich richten op preventie van klachten bij het hardlopen. Op basis van uw klacht of doelstelling bepalen wij of de hardloopanalyse voor u relevant is en plannen we een afspraak met de juiste specialist.

Vergoeding

Voor de hardloopanalyse en het verbeteren van uw looptechniek heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten van de hardloopanalyse, en of deze behandeling vergoed wordt, hangen af van uw verzekering.
Wanneer u hierover meer wilt weten, kunt u ons altijd bellen.
Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel