Spring naar content

Corona revalidatieprogramma

Heb jij corona gehad en last van langdurige klachten? Met het Corona revalidatieprogramma ben je in 12 weken weer een stuk fitter! Meld je aan!

 

Corona - Fysiomore
Binnen 12 weken minder klachten
Gespecialiseerde fysiotherapeuten
Verbetering van fysieke en mentale conditie

Over het Corona revalidatieprogramma

Het revalidatieprogramma voor ex-coronapatiënten is gericht op het verbeteren van de algehele conditie en spiertraining na de diagnose Longcovid. Het revalidatieprogramma bestaat uit verschillende elementen die getraind worden gedurende 12 weken.

Voor wie is het Corona revalidatieprogramma?

Het programma is voor iedereen die corona heeft gehad en hier langdurige klachten aan over heeft gehouden. Bij deze personen is de diagnose Longcovid vastgesteld. Je gaat samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut het revalidatieprogramma doorlopen. Om het programma te kunnen volgen is een verwijzing vanuit de huisarts of specialist nodig. De meest voorkomende klachten die ontstaan na het coronavirus:

 • Problemen met de longfunctie
 • Verminderde ademspierkracht
 • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
 • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
 • Algehele vermoeidheid
 • Ondervoeding
 • Problemen met het geheugen, concentratie, omgaan met prikkels
 • Depressie en/of angstgevoelens

Wat kan ik verwachten tijdens het Corona revalidatieprogramma?

Door middel van een verwijsbrief van de huisarts krijg je bij onze fysiotherapeut gedurende 12 weken persoonlijke begeleiding. Het programma bestaat uit één-op-één behandelingen en je krijgt een persoonlijk voedingsschema. Het revalidatieprogramma bestaat uit 2 tot 5 behandelingen per week met een maximaal van 50 behandelingen in 12 weken. Mochten 50 behandelingen niet voldoende zijn dan is er de mogelijk tot verlenging, hiervoor heb je wel een nieuwe verwijsbrief nodig. Tijdens het programma heb je onbeperkt toegang tot de fitness en verwarmd zwembad (Breda, Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer).

Wat kan ik bereiken met het Corona revalidatieprogramma

Het programma heeft een duur van 12 weken waarin je samen met een fysiotherapeut gaat werken aan de verbetering van je situatie met Longcovid. Afhankelijk van de problemen zal er aandacht besteed worden aan de volgende onderdelen:

 • Krachttraining gericht op spierversterking
 • Functionele- en balanstraining gericht op problemen in het dagelijkse leven
 • Duurtraining om je conditie te verbeteren
 • Ademspiertraining om je ademspier weer op krach te krijgen
 • Specifiek voedingsschema door de diëtiste om op een gezond gewicht te komen.

Wordt het Corona revalidatieprogramma vergoed?

Eén van de voorwaarden om het programma vergoed te krijgen, is dat je als patiënt meewerkt aan een onderzoek vanuit het Radboud UMC. Je dient hiervoor toestemming te geven tijdens de intake. Het onderzoek bestaat uit diverse digitale vragenlijsten. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*
Akkoord