Spring naar content

Beter Bewegen

Fysiomore heeft een speciaal 12 weeks programma ontwikkeld, genaamd Beter Bewegen!

 

Beter Bewegen - Fysiomore
Sportles op locatie
Gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten

Over Beter Bewegen bij Fysiomore

Uit actuele nieuwsberichten en diverse literatuur blijkt dat ruim een kwart van de leerlingen op de basisschool een motorische achterstand heeft. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen met een goede motoriek beter in hun vel zitten, vaak beter leren en fitter zijn. Ook zie je veel minder overgewicht (Boerma, 2021). Alle reden om ervoor te zorgen dat alle kinderen een goede motoriek krijgen

In samenwerking met verschillende basisscholen hebben wij daarvoor speciaal een project ontwikkeld, genaamd: Beter Bewegen. Onze kinderfysiotherapeuten zullen gedurende 12 weken, wekelijks op locatie een sportles van 30 minuten aan jouw kind komen verzorgen. Deze sportles zal in groepsverband plaatsvinden.Ouders/ verzorgers dienen schriftelijk toestemming te geven voor deelname aan dit programma.

Observatie door de kinderfysiotherapeut

De behandeling richt zich op de motorische ontwikkeling van jouw kind. Deze oefeningen worden spelenderwijs aangeboden en er wordt aandacht besteed aan welke oefeningen of opdrachten je thuis kunt uitvoeren. Voor onderstaande indicaties bij kinderen kan kinderfysiotherapie een uitkomst bieden:

  • Problemen in de grove motoriek (rennen, springen, hinkelen of spelletjes met een bal)
  • Onhandig of houterig bewegen
  • Moeite hebben met de fijne motoriek (kleuren, knippen en knutselen)
  • Hypo- hypertonie
  • Hypermobiel/hypermobiliteit
  • Tenenlopen
  • Problemen ervaren na een botbreuk (fractuur)
  • Orthopedische aandoeningen

Je kind zal geobserveerd worden door onze kinderfysiotherapeut. De uitkomst ontvang je digitaal via onze kinderfysiotherapeut. Daarnaast zal onze kinderfysiotherapeut telefonisch contact met je opnemen indien wij bijzonderheden aantreffen.

Beter Bewegen - Fysiotherapie - fysiomore

 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

Meld je aan!

Laat je gegevens achter en één van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je verdere informatie te geven of om direct een afspraak in te plannen!

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel