Spring naar content

Medical Taping

Medical Taping is een methode waarbij speciale elastische tape wordt gebruikt om jouw spieren te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Medical Taping is een tapetechniek ter ondersteuning van de spieren - Fysiomore
Vermindering van de druk en pijn
Behoud van beweeglijkvrijheid
Ook geschikt bij hooikoortsklachten

Wat is Medical Taping?

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape. Deze tape ondersteunt de spieren, zonder de beweging van het gewricht te beperken. Deze manier van tapen wordt vaak toegepast bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door bijvoorbeeld overbelasting. Omdat de tape de opperhuid een stukje optilt van de pijnlijke onderlaag zal de spierspanning snel afnemen. Hierdoor zal de spier- en gewrichtsfunctie verbeteren, pijn verdwijnen en het bewegen weer makkelijker worden. 

Voor welke klachten is Medical Taping effectief?

Medical Taping kan voor diverse gevallen gebruikt worden. Het is de perfecte manier om slappe spieren op spanning te brengen en gespannen spieren te laten ontspannen. Medical Taping kan gebruikt worden bij de volgende klachten: 

 • Verminderen van pijn 
 • Spierblessures 
 • Verbeteren van de spierfunctie 
 • Corrigeren van lichaamshouding 
 • Ondersteunen van gewrichten 
 • Behandelen van klachten door overbelasting (tennisarm, golfelleboog etc.) 
 • Belemmeringen in bloedcirculatie en de afvoer van de lymfe opheffen 

Medical Taping bij hooikoortsklachten

In sommige gevallen wordt Medical Taping ook gebruikt om hooikoortsklachten tegen te gaan. Door de tape op een bepaalde manier aan te brengen krijgt het bloedcirculatiesysteem meer ruimte om zijn werk te doen. Tevens worden de luchtwegen vrijer zodat het benauwde gevoel afneemt. In de praktijk blijkt dat 84% van de mensen die hooikoorts tape gebruiken een vermindering van de hooikoortsklachten ervaart. 

Meer over Medical Taping bij hooikoortsklachten

Wat kan ik verwachten bij Medical Taping?

Voordat je naar de fysiotherapeut gaat is handig om het gebied waar je getaptes gaat worden niet in te smeren met bodylotion en haarvrij te maken. Als de huid vettig is of van veel haar is voorzien, kan de tape minder goed blijven zitten. De tape die aangebracht wordt kun je gerust 4 tot 10 dagen laten zitten. Doordat de tape ventilerend en allergievrij is, kun je er gewoon mee douchen. Bij het verwijderen van de tape is het handig om deze eerst nat te maken, waardoor het afrollen van de tape een stuk makkelijker gaat.  

De voordelen van Medical Taping

 • Directe vermindering van de druk en pijn 
 • Behoud van bewegingsvrijheid 
 • Ideale methode bij spierblessures 
 • Verbeteren van de spierfunctie 
 • Ook geschikt bij hooikoortsklachten 

Wordt Medical Taping vergoed?

Medical Taping is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling door je verzekeraar vergoed. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland m.u.v. Just. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*