Spring naar content

Litteken behandeling

Heb jij een litteken na bijvoorbeeld een keizersnede, borstvergroting, operatie of brandwond? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen elk litteken effectief behandelen! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Litteken behandeling zorgt voor soepeler en mooie littekenweefsel - Fysiomore
Zichtbaar mooier en voelbaar zachter litteken
Binnen 1 behandeling al verschil
Geen verwijzing noodzakelijk

Waarom fysiotherapeutische litteken behandeling?

Een litteken ontstaat vaak na een operatie, aandoening of verwonding. In veel gevallen vervaagt een litteken na verloop van tijd, maar in sommige gevallen kan er een trekkend, jeukend en pijnlijk gevoel ontstaan. Littekens kunnen je ook beperken bij het bewegen. Door middel van onze fysiotherapeutische litteken behandeling kunnen wij jouw litteken en bijbehorende klachten verminderen. Tijdens de behandeling wordt gebruikgemaakt van speciale technieken om de stugge huid en het onderhuidse bindweefsel weer soepeler te maken. Hierdoor zal het litteken een gezondere kleur krijgen en het weefsel zachter aanvoelen. 

Bij welke klachten is litteken behandeling effectief?

Littekens zijn niet altijd heel groot om te zien, maar onderhuids kan er wel veel littekenweefsel zitten. Dit bindweefsel kan zorgen voor verklevingen en kan klachten veroorzaken. Bij een aantal klachten kan een fysiotherapeutische litteken behandeling effectief zijn: 

  • Vochtophoping 
  • Verklevingen van de opperhuid of de dieper gelegen weefsels 
  • Rugklachten na een buikoperatie 
  • Buikklachten na een rugoperatie 
  • Vermindering van de beweeglijkheid 

Wat kan ik verwachten tijdens litteken behandeling?

Tijdens de fysiotherapeutische behandeling van littekens wordt ervoor gezorgd dat de stugge huid en het onderhuidse bindweefsel weer soepeler wordt gemaakt. Dit doen onze fysiotherapeuten door middel van manuele technieken, waaronder een bindweefselmassage. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van speciale tape technieken en oefeningen. Door deze technieken bevorderen wij de voeding van het weefsel en zal het litteken direct een gezondere kleur krijgen en soepeler aanvoelen.  

Wanneer moet ik starten met litteken behandeling?

Wanneer je vóór een medische ingreep al start met de behandeling zal dat het meeste effect geven. Soms is 1 behandeling vooraf al voldoende om te weten ik welke conditie jouw huid en bindweefsel zich verkeren. Zo kunnen eventuele verklevingen en functiestoornissen al aangepakt worden.  

Ben je al wel geopereerd, dan raden wij aan om zo snel mogelijk na de ingreep te starten. Met onze technieken kunnen wij het herstel bevorderen, waardoor een mooier litteken ontstaat en de kans op functiestoornissen verminderen. Hoe eerder een wond geneest, hoe mooier en normaler het weefsel eruit gaat zien. Wanneer de wonden goed gesloten zijn, starten we met de aanpak van het littekenweefsel zelf.  

De voordelen van fysiotherapeutische litteken behandeling

  • Klachten verminderen 
  • Zichtbaar mooier en voelbaar zachter litteken 
  • Soepeler bindweefsel 
  • Geen medische behandeling nodig 
  • Binnen 1 behandeling al verschil 

Wordt fysiotherapeutische litteken behandeling vergoed?

De behandeling van littekens is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de behandeling door je verzekeraar vergoed. Fysiomore heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

Maak een afspraak!

Een afspraak maken doe je bij ons snel en eenvoudig.

Fysiomore in 1 minuut

Maak virtueel kennis met Fysiomore. More dan alleen fysiotherapie!

ddEllipse 8

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via het contactformulier en één van onze specialisten zal z.s.m. contact met je opnemen.

Ellipse-d8

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je last van terugkerende klachten?*
Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?*